Британският министър по въпросите за Брекзит Дейвид Дейвис призна, че

...
Британският министър по въпросите за Брекзит Дейвид Дейвис призна, че
Коментари Харесай

Британското правителство не е направило оценка на въздействието на Брекзит

Британският министър по въпросите за Брекзит Дейвид Дейвис призна, че държавното управление на страната не е направило разбор на икономическото влияние, което напускането на Европейски Съюз ще окаже върху Обединеното кралство, оповестява Би Би Си.

„ Не съществува систематична оценка на въздействието “, сподели Дейвис пред парламентарна комисия за Брекзит.

Той разясни, че държавното управление е изготвило „ секторен разбор “ на другите стопански браншове, само че не и прогноза за това какво ще се случи, когато Англия напусне Европейския съюз.

Председателят на комисия Хилари Бен попита дали e направена оценка на въздействието в разнообразни браншове на стопанската система, акцентирайки върху автомобилния и финансовия бранш.

„ Мисля, че отговорът е „ не “ за всички тях “, сподели Дейвис.

Когато ръководителят на комисията означи, че това е „ необичайно “, министърът отговори, че не са нужни публични разбори, с цел да се разбере, че „ регулаторните пречки “ ще окажат влияние.

„ Не съм почитател на икономическите модели, тъй като всички те се оказаха погрешни ", добави той.

Изказването на Дейвис най-вероятно ще навлече нови рецензии за държавното управление на премиера Тереза Мей, което се озова в задънена улица след отхвърли на юнионистите от Северна Ирландия да одобряват договорката за Брекзит.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР