Британският министър на вътрешните работи Амбър Ръд заяви по телевизята

...
Британският министър на вътрешните работи Амбър Ръд заяви по телевизята
Коментари Харесай

Амбър Ръд: Нямаме доказателства, че ИД е отговорна за терористичния акт в лондонското метро в петък

Британският министър на вътрешните работи Амбър Ръд съобщи по телевизята на Би Би Си, че осъщественият втори арест във връзка терористичния акт в лондонското метро допуска, че нападателят не е работил самичък, само че не трява да се бърза със заключенията.

Британската полиция арестува втори човек, 21-годишен мъж, в западния лондонски квартал Ханслоу. Вчера бе арестуван 18-годишен юноша в Доувър, графство Кент. Двата ареста, съгласно министъра на вътрешните работи Амбър Ръд, демонстрират, че евентуално не става дума за уединен нападател. „ Ислямска страна “ пое отговорност за атентата с изказванието, че в Лондон са подложен още няколко взривни устройства. Ето какво съобщи Амбър Ръд по този мотив:

Неизбежно е по този начин наречената „ Ислямска страна “ или ДАЕШ да поеме отговорност. Ние обаче нямаме доказателства за техните изказвания.

Министърът на вътрешните работи употребява случая да разгласи, че са заделени в допълнение 24 милиона паунда за антитерористични интервенции в страната за отбрана на популацията.

Междувременно полицията претърсва къща в югозападен Лондон, в която се допуска, че е живял задържаният 18-годишен юноша.

При нападението в петък на лондонската метростанция  „ Парсънс Грийн “ бяха ранени 30 души. 27 от тях към този момент са изписани от лечебните заведения.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР