Британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви, че хората искат

...
Британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви, че хората искат
Коментари Харесай

Британският военен министър: Хората искат да видят благодарност от Украйна за западната помощ

Британският министър на защитата Бен Уолъс съобщи, че " хората желаят да видят признателност " от Украйна за западната помощ, оповестява на уеб страницата си Би Би Си. Той добави, че предходната година е споделил на украинското държавно управление след искане за оръжие: „ Ние не сме Amazon “. 

Бен Уолъс направи това изказване, откакто президентът Зеленски разкритикува НАТО за отлагането на приемането на Украйна. По думите на Зеленски е " невиждано и неуместно ", че Украйна не разполага с детайлности по кое време може да се причисли към НАТО. Той изрази по-примирителен звук в сряда след поредност от срещи с водачите на Алианса,  уточнява Би Би Си.

По-късно английският министър председател Риши Сунак се дистанцира от мненията на Уолъс, като сподели, че Зеленски  „ неведнъж е изразил признателност “.

На въпрос на кореспондент какво мисли по отношение на настояването на Обединеното кралство Украйна да покаже повече признателност за поддръжката във войната против Русия Зеленски сподели: „ Мисля, че постоянно сме били признателни на Обединеното кралство, постоянно сме били признателни на министър-председателя и на министъра на защитата “.

След това Зеленски директно се базира на мненията на министъра на защитата Бен Уолъс: „ Тъй като хората в Обединеното кралство постоянно са подкрепяли Украйна и ние сме признателни за това – не знам какво има поради той (Уолъс), дано ми написа и да ми каже по какъв начин би желал да бъдем признателни “.

Срещата на върха на НАТО, която се организира в Литва, завършва през днешния ден. 

Инфо: Би Би Си

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР