Британският министър на отбраната Бен Уолъс, изигра ключова роля в

...
Британският министър на отбраната Бен Уолъс, изигра ключова роля в
Коментари Харесай

Британският министър на отбраната Бен Уолъс подаде оставка

Британският министър на защитата Бен Уолъс, изигра основна роля в поддръжката за Украйна след съветската инвазия, който неотдавна разгласи, че желае да напусне поста си, публично подаде оставка, оповестиха през днешния ден от " Даунинг стрийт ", съобщи Франс прес.

53-годишният Бен Уолъс беше оповестил през лятото желанието си да се отдръпна от политическия живот след девет години в държавното управление, четири от които в областта на защитата.

" Бях определен за член на Народното събрание през 2005 година и след толкоз доста години е време да влагам в аспектите на живота, които съм пренебрегвал, и да проуча нови благоприятни условия ", написа той в писмото си за оставка, оповестено от канцеларията на министър-председателят Риши Сунак, който би трябвало бързо да разгласи името на неговия правоприемник.

През февруари основаното в Брюксел издание " Политико " писа, че английският министър на защитата Бен Уолъс даде най-силната индикация до момента, че може да се интересува от най-високия пост в НАТО - този на генералния секретар.

Мандатът на сегашния общоприет секретар на Алианса Йенс Столтенберг изтича през септември. Говорител на Столтенберг сподели, че той не търси неговото удължение, макар че не са взети дефинитивни решения.

Уолъс наподобява се нарежда като претендент, откакто сподели пред Times Radio, че това би било " страхотна работа ".

" Обичам работата на министър на защитата, мисля, че станах най-дълго служилият министър на защитата от консерваторите преди няколко дни. Това явно се отразява на линията на косата и всичко останало. Но като цяло това е страхотна работа ", сподели Уолъс при започване на годината.

" Но, несъмнено, НАТО също е страхотна работа. И генералният секретар на НАТО разгласи този уикенд, че няма да възобнови мандата си в края на тази година. И несъмнено, ще забележим какво ще се случи ", добави той тогава.

Уолъс ще би трябвало да преодолее съпротивата на членовете на НАТО, настояващи за жена общоприет секретар или някой от Източна Европа. Франция също избира претендент от Европейски Съюз да ръководи организацията.

Решението изисква консенсус от 30-те членки на НАТО и има голям брой евентуални претенденти.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР