Британският медиен регулатор Офком“ е започнал разследване срещу руския новинарски

...
Британският медиен регулатор Офком“ е започнал разследване срещу руския новинарски
Коментари Харесай

Великобритания погна руската телевизия RT

Британският медиен регулатор „ Офком “ е почнал следствие против съветския новинарски канал RT(Russia Today), което да откри дали малкия екран е нарушила разпоредбите за дължима безпристрастност при отразяването на нападението против някогашният съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал в британския град Солсбъри, съобщи „ Ройтерс “.

Регулаторът предизвести, че съветската компания АНО ТВ Новости, която е притежател на английския лиценз за RT, може да изгуби правото си да излъчва във Англия, в случай че не успее да покрие тест, който демонстрира дали тя е „ годна и подобаваща " за английския пазар.

„ До напълно скоро телевизионните репортажи на ТВ Новости не се отличаваха доста от тези на другите оператори. След събитията в Солсбъри обаче следим доста нарастване на броя на стратегиите на телевизия RT, които оставят подозрение за нарушение на разпоредбите на Офком “, обявиха от регулатора.

Миналият месец говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че всички английски медии ще бъдат неразрешени в Русия, в случай че Лондон спре излъчването на RT.

Отравянето на Сергей Скрипал и неговата щерка Юлия провокира дипломатическа рецесия сред Русия и Запада, която докара до най-масовото експулсиране на съветски дипломати от времето на Студената война.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР