Британският лидер направи коментара си по време на полет към

...
Британският лидер направи коментара си по време на полет към
Коментари Харесай

Джонсън: Да имаш работа с Путин е все едно крокодил ти е захапал крака

Британският водач направи коментара си по време на полет към Индия, където дойде на двудневно посещаване, оповестява Reuters. Очаква се, че на срещите си с индийския министър председател Нарендра Моди Джонсън ще се опита да го убеди да промени политиката си на неутралитет във връзка с войната в Украйна, макар че, както самият той признава, Индия надали ще прекъсне дългогодишните си връзки с Русия.

Британският министър председател допусна, че тактиката на Путин е да се опита да завладее колкото може по-голяма част от Украйна и да стартира договаряния от позицията на силата. Джонсън добави, че тази седмица някои международни водачи, в това число президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, са откликнали на апела му да продължат да доставят оръжия на Украйна.

Представители на двете враждуващи страни не са разговаряли на четири очи от 29 март. Атмосферата към двустранните договаряния се утежни поради украинските изказвания, че съветски военни са направили зверства в град Буча край Киев, показва Ройтерс. Москва отхвърли тези обвинявания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР