Британският лекарствен регулатор одобри ваксината срещу коронавирус на Novavax за

...
Британският лекарствен регулатор одобри ваксината срещу коронавирус на Novavax за
Коментари Харесай

Пета ваксина срещу коронавирус e одобрена във Великобритания

Британският лекарствен регулатор утвърди имунизацията против ковид на Novavax за приложимост при лица над 18-годишна възраст. Така Обединеното кралство към този момент има пет утвърдени препарата за битка със болестта, написа Ройтерс.

Ваксината Nuvaxovid е в две дози. Тя дава отговор на нужните стандарти за сигурност, качество и успеваемост, се споделя в изказване на английската Агенция за контролиране на медикаментите и здравните артикули (MHRA).

" Продължаваме жизненоважната си работа по наблюдаване на сигурността на използването на всички ваксини, с цел да подсигуряваме, че изгодите от тях за отбрана на хората не престават да надвишават всички опасности ", уточни основният изпълнителен шеф на организацията Джун Рейн.

" Nuvaxovid ще бъде първата ваксина на протеинова основа, позволена от MHRA, до момента в който Обединеното кралство се бори със идната фаза на пандемията ", разяснява от своя страна основният изпълнителен шеф на Novavax Стенли Ерк.

През юни предходната година бе открито, че продуктът на Novavax е над 90% ефикасен в американско изследване против разнообразни разновидности на вируса, а данни от декември демонстрират, че работи и против Омикрон.

Британското утвърждение за Nuvaxovid идва дни откакто производителят подаде заявление за разрешаване на имунизацията и в Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР