Британският крал Чарлз похвали народа на Украйна за това, че

...
Британският крал Чарлз похвали народа на Украйна за това, че
Коментари Харесай

Крал Чарлз отдаде почит на смелостта и издръжливостта на Украйна

Британският крал Чарлз похвали народа на Украйна за това, че е показал " в действителност забележителна храброст и резистентност пред лицето на такава човешка покруса " в обръщение във връзка 12-те месеца на спора в Украйна.

" Вече една година народът на Украйна страда невъобразимо от непровокирана пълномащабна офанзива против страната му ", съобщи Чарлз в изказване в петък.

 

" Светът с смут наблюдаваше ненужното страдалчество, породено на украинците, доста от които имах удоволствието да срещна тук, в Обединеното кралство, и по целия свят - от Румъния до Канада. "

Кралят удостовери поддръжката си за украинския президент Владимир Зеленский, с който се срещна в Бъкингамския замък по-рано този месец, и изрази " персоналната си поддръжка " за народа на Украйна.

 

Обнадеждаващо е, че Обединеното кралство, дружно със своите съдружници, прави всичко допустимо, с цел да помогне в този най-труден миг. Ето за какво мога единствено да се надявам, че солидарността, която се демонстрира по целия свят, може да донесе освен практическа помощ, само че и мощ от съзнанието, че дружно сме единни ", сподели кралят.

 
 На фотографията: Крал Чарлз III беседва с украинския президент Владимир Зеленский в Бъкингамския замък в Лондон на 8 февруари, списък
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР