Британският крал Чарлз носеше вратовръзка с мотив на гръцко знаме,

...
Британският крал Чарлз носеше вратовръзка с мотив на гръцко знаме,
Коментари Харесай

Британският крал Чарлз носи вратовръзка с гръцко знаме след скандал над скулптури на Партенона

Британският крал Чарлз носеше вратовръзка с претекст на гръцко знаме, когато се срещна с английския министър председател Риши Сунак единствено дни откакто политикът подцени гръцкия си сътрудник в скандал за скулптурите на Партенона.

Чарлз беседва с господин Сунак по време на деня на откриването на Cop28, срещата на върха на Организация на обединените нации за изменението на климата, която се организира в Дубай, носейки якета, украсени със синьо-белия байрак.

Г-н Сунак провокира дипломатически спор, като анулира плануваната среща в Лондон във вторник с министър-председателя на Гърция Кириакос Мицотакис.

Решението пристигна, откакто господин Мицотакис употребява изявление преди диалозите, с цел да упорства за връщането на скулптурите на Партенона, заявявайки, че сегашната обстановка е като картината на Мона Лиза, която е била разрязана на половина.

Гърция от дълго време изисква връщането на историческите произведения, които са били отстранени от лорд Елгин от окупирана Атина при започване на 19-ти век, когато той е бил английски п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР