Британският колоездач Марк Бюмон подобри световния рекорд за най-бърза обиколка

...
Британският колоездач Марк Бюмон подобри световния рекорд за най-бърза обиколка
Коментари Харесай

Нов рекорд за обиколка на света с колело

Британският колоездач Марк Бюмон усъвършенства международния връх за най-бърза обиколка на света с колело, финиширайки за 78 дни, осведоми Velocafe.bg.

Финалът на невероятното премеждие бе в Париж в понеделник и пристигна след изминати 29 хиляди километра из цялата планета.

Бюмон започва във френската столица на 2 юли и мина през Европа, Русия, Съединени американски щати, Китай и Австралия.

"Почти не съм ходил за два месеца и половина. Ставах в 3,30 заран. Бях на колелото в 4, карах до 9,30-10 вечерта. Живеех в този чудноват балон, в който безусловно изяждах 9 хиляди калории дневно, пробвах да карам моите 240 благи дневно и след това отново ", съобщи пътешественикът.

Катастрофа в Русия на деветия ден, след която британецът чупи зъб и контузва рамото си, съвсем поставя завършек на упоритостите му, само че благодарение на своя заздравителен екип и почитателите, които го наблюдават по пътя и онлайн, Белмонт намира сили да продължи.

Той направи същия опит през 2008, когато обиколи света за 194 дни. Тази година шотландецът усъвършенства върха на новозеландеца Андрю Никълсън, който през 2015 направи същото за 123 дни.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР