Британският изпълнител и композитор Ед Шийран и съавторите му ще

...
Британският изпълнител и композитор Ед Шийран и съавторите му ще
Коментари Харесай

Ед Шийран ще получи над 900 000 паунда обезщетение за съдебни разходи по делото за хита Shape Of You

Британският реализатор и композитор Ед Шийран и съавторите му ще получат над 900 000 паунда за правосъдни разноски, откакто завоюваха делото за авторските права върху шлагера " Shape Of You ", заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

На делото през март изпълнителят и съавторите му Джон Макдейд от " Сноу патрол " и продуцентът Стивън Маккъчън бяха упрекнати, че са плагиатствали от ария от 2015 година на Сами Чокри и Рос О`Донохю.

Двамата обявиха в съда, че фразата " Oh I " в " Shape Of You " е " поразително сходна " с рефрена " Oh Why " в тяхната ария.

Съдията Закароли от Висшия съд реши, че Шийран " нито предумишлено, нито инцидентно " е изкопирал фраза от песента " Oh Why ". Още при питане до съда през 2018 година от страна на Шийран и екипа му, съдията бе решил, че " Шийран " не е чувал " Oh Why " и никога не е копирал предумишлено фразата " Oh I ".

Той отхвърли желае на Чокри и О`Донохю и издаде документ на Шийран и сътрудниците му, че не са нарушили авторските права за " Oh Why ".

Адвокатите на ищците претендираха Шийран и сътрудниците му да платят сами разноските си по делото. Съдията им отхвърли и реши, че по-малко известните създатели би трябвало да платят разноските в размер на 916 200 английски лири.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР