Британският изпълнител Ед Шийрън се яви в съда в Ню

...
Британският изпълнител Ед Шийрън се яви в съда в Ню
Коментари Харесай

Трябва да съм голям идиот: Ед Шийрън се яви на дело за плагиатство

Британският реализатор Ед Шийрън се яви в съда в Ню Йорк по дело за авторски права. Той е упрекнат, че песента Thinking Out Loud е копирала Let's Get it On на Марвин Гей, оповестява BBC.

Наследниците на Марвин Гей настояват, че артистът и двете музикални компании Warner Music Group и Sony Music Publishing им дължат пари за хипотетичната кражба на парчето.

Шийрън изрично отхвърли всички обвинявания и съобщи пред съда, че би трябвало да е бил " значителен глупак ", с цел да копира песента.

По време на делото изпълнителят беше запитан от един от юристите за концертни фрагменти в Цюрих, на които се вижда по какъв начин смесва текстове от песента на Марвин Гей от 1973 година с Thinking Out Loud.

Шийрън отговори, че от време на време смесва песни с сходни акомпанименти. " Имам възприятието, че не желаете да давам отговор, тъй като знаете, че това, което ще кажа, в действителност ще има много смисъл ", сподели той.

Адвокатът на Шийрън съобщи, че двете песни се разграничават една от друга и че на никой реализатор не би трябвало да се разрешава да се " монополизират " постоянно употребявани музикални акомпанименти.

В началото на процеса арбитър Луис Стантън предизвести седемчленното жури, че в залата ще звучи музика, само че все пак " не позволяваме да се танцува ".

Очаква се процесът да продължи най-малко седмица. Ако правосъдните заседатели признаят, че поп звездата е виновна за нарушение на авторските права, процесът ще премине във втора фаза, с цел да се дефинира каква сума дължи Шийрън за плагиатството.

Съдебното дело се води в миг, когато артистът се приготвя да стартира северноамериканско турне и да издаде нов албум.

Искът за Thinking Out Loud е подаден още през 2018 година, само че не от фамилията на Марвин Гей, а от капиталовия банкер Дейвид Пулман и компанията Structured Asset Sales (SAS).

Търсейки обезщетение в размер на 100 млн. $, се твърди че Шийрън и съавторката му Ейми Уодж са " копирали и употребявали, без позволение или самопризнание " песента, " в това число, само че освен, мелодията, ритмите, хармониите, барабаните, бас линията, съпровождащия хор, темпото ". Очаква се в хода на делото самата Уодж и специалисти по музика да дадат показания в съда.

Thinking Out Loud стана номер едно в Обединеното кралство през 2014 година и завоюва наградата в категория Песен на годината на " Грами " през 2016 година, напомня BBC.

Преди година Ед Шийрън беше оневинен в различен правосъден развой, този път в Лондон, по обвинявания, че е копирал различен от огромните си шлагери – Shape Of You.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР