Британският гражданин Дейвид Бодил, арестуван в Плевенско, днес се съгласи

...
Британският гражданин Дейвид Бодил, арестуван в Плевенско, днес се съгласи
Коментари Харесай

Бодил размисли, иска да се върне в родината си

Британският жител Дейвид Бодил, задържан в Плевенско, през днешния ден се съгласи непринудено да бъде предаден на британските управляващи.

Тричленен състав на Плевенски областен съд през днешния ден гледа наказателното дело по отношение на изгонването на Дейвид Бодил, който бе хванат в с. Любеново, обл. Плевен.

Същият има издадена Заповед за арест от Англия, защото е упрекнат по Закона за взривните субстанции, за което се планува наказване пожизнен затвор.

При разглеждането през днешния ден на делото за екстрадицията Дейвид Борил употребява опцията непринудено да се съгласи да бъде предаден на британските управляващи, което той персонално съобщи пред правосъдния състав.

Адвокатът му Жоро Нинов разясни пред публицисти, че в този случай законът планува следствието да продължи по Закона за взривните субстанции във Англия. По думите на юриста, персоналното решение за Дейвид Бодил е извънредно удобно за него, пред това да се води правосъдно дело, в случай че не пожелае да бъде екстрадиран. Според юриста разследваният е постъпил рационално.

На същия арестуван през вчерашния ден му бе наложена мярка от съда в Плевен за неотклонение " Задържане под стража ", която той е обжалвал пред Апелативния съд във Велико Търново и тя не е влезнала в действие.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР