Британският гигант в областта на потребителските стоки Unilever преустановява целия

...
Британският гигант в областта на потребителските стоки Unilever преустановява целия
Коментари Харесай

Unilever и L'Oreal се оттеглят от руския пазар, също и Coca-Cola

Британският колос в региона на потребителските артикули Unilever прекратява целия импорт и експорт на своите артикули в Русия, както и разноските за медии и реклама. Американският производител на безалкохолни питиета The Coca-Cola Company също прекратява активността си в страната.

" Няма да влагаме повече капитал в страната, нито ще печелим от наличието си в Русия ", съобщи основният изпълнителен шеф Алън Джоуп.

Но Unilever " ще продължи да доставя на хората в страната нашите ежедневни съществени хранителни и хигиенични артикули, създадени в Русия ", сподели той. Компанията има няколко домашен марки, измежду които Axe, Ben & Jerry`s и Dove.

Най-голямата козметична компания в света L`Oreal също приключи всевъзможни вложения в Русия през днешния ден и краткотрайно затвори магазините си.

" Ние изрично осъждаме съветската инвазия и войната в Украйна, която предизвиква толкоз доста премеждия на украинския народ ", съобщи френската компания.

И двете компании стопираха активността си и в Украйна, с цел да се съсредоточат върху сигурността на чиновниците си и техните фамилии, и дадоха обещание по 5 млн. евро дарения за подкрепяне на потърпевшите в страната.

Гигантът Coca-Cola предприе същите стъпки. " Компанията Кока-Кола разгласи през днешния ден, че прекратява активността си в Русия ", се в изказване на компанията, оповестено на уеб страницата ѝ. Компанията акцентира, че ще продължи да следи обстановката към Украйна.

Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани АГ (Кока-Кола ХБК) е водеща европейска компания за произвеждане и дистрибуция на напитките на The Coca-Cola Company и част от системата на Кока-Кола. Coca-Cola HBC AG работи в 28 страни и обслужва население от 595 милиона души. Coca-Cola HBC Русия има 10 завода за произвеждане на безалкохолни питиета и сокове в Москва и Московска област, Санкт Петербург, Самара, Екатеринбург, Ростовска област, Новосибирск, Красноярск и Владивосток.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР