Британският астронавт Тим Пийк се прибра на земята в събота,

...
Британският астронавт Тим Пийк се прибра на земята в събота,
Коментари Харесай

Спиращи дъха кадри от Международната космическа станция

Британският астронавт Тим Пийк се прибра на земята в събота, дружно с руснака Юри Маленченко и американеца Тимоти Копра. Те прекараха 6 месеца на Международната галактическа станция. НАСА разгласява няколко невероятни фотоси, направени от британеца, включително селфито горе.

Африка

Това да вземем за пример наподобява на кадър от Марс, само че в действителност е африканска пустиня. „ Обичам да хвърча над Африка “, написа Пийк за тази фотография. „ Все едно прелиташ над картина – маслени бои от серия африканско изкуство “, споделя още той.

Италия

Най-известният полуостров в Европа (а евентуално и в света) сниман в здрача. Италианският ботуш, дружно със Сицилия на напред във времето вдясно и Сардиния и Корсика вляво. Снимката е направена в края на май в края на залеза, осветяващ напълно леко Средиземно море. „ Който познае къде е това, няма да получи премия “, разяснява Пийк.

Луната

Гледката от МКС към Луната. В фрагмента, изработен от Пийк, земният сателит наподобява плосък.

Полуостров Юкатан, Централна Америка

Върхът на полуостров Юкатан в Мексико. „ Преди 66 милиона години 14-километров метеорит удря тази част на Мексико и изтрива динозаврите от лицето на Земята “, разяснява Тим Пийк своята фотография.

Русия

Активен вулкан в далечния Изток на Русия. Димът, излизащ от кратера се смесва с облаците. Жегата е разтопила снега и ледовете към върха на кратера.

Чили

Тази е една от обичаните фотоси на астронавта. На фотографията е глетчер в южния завършек на Чили. Движението на ледените маси към океана е очевидно.

Панамският канал

Панамският канал свързва Атлантическия с Тихия океан. Снимката на астронавта Пийк е направена от Север.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР