Британският антитръстов регулатор разреши придобиването от Microsoft на Activision Blizzard

...
Британският антитръстов регулатор разреши придобиването от Microsoft на Activision Blizzard
Коментари Харесай

Великобритания разчисти пътя за сделката на Microsoft за Activision Blizzard

Британският антитръстов регулатор позволи придобиването от Microsoft на Activision Blizzard в договорка на стойност 69 милиарда $. Производителят на хитовата игра Call of Duty ще може да стане благосъстоятелност на американския софтуерен колос, откакто преструктурираното му предложение отговори на опасенията на английския регулатор, написа Reuters.

През август Activision се съгласи да продаде правата си за стрийминг на френската Ubisoft Entertainment, а Microsoft предишния месец предложи промяна в договорката, с цел да подсигурява, че изискванията на продажбата са изпълними от регулатора, успокоявайки някои остатъчни опасения.

Одобрението проправя пътя на Microsoft към завършване на договорката до 18 октомври, откакто удължи крайния период с три месеца през юли, с цел да обезпечи утвърждението на Обединеното кралство.

Органът за конкуренцията и пазарите (CMA) съобщи, че отстъпката на Microsoft във връзка с стрийминга е „ трансформирала играта “, хвалейки се, че това е единствената организация за конкуренцията в международен мащаб, която е постигнала този резултат.

Новата договорка ще попречи на Microsoft да ограничи конкуренцията в облачните игри, до момента в който този пазар се развива, запазвайки конкурентни цени и услуги за клиентите на облачните игри в Обединеното кралство “, се споделя в изказване.

Microsoft разгласи най-голямата договорка за игри в историята при започване на 2022 година, само че придобиването беше блокирано през април от CMA, която се притесняваше, че американският компютърен колос ще получи прекомерно огромен надзор върху зараждащия се пазар на облачни игри.

Изпратихме ясно обръщение до Microsoft, че договорката ще бъде блокирана, в случай че те не извърнат изцяло внимание на нашите опасения и ние се придържахме към това “, сподели основният изпълнителен шеф на CMA Сара Кардел.

Тя добави, че регулаторът, който закупи по-голяма власт, откакто Англия напусна Европейския съюз, взема решенията си „ без политическо въздействие “ и няма да бъде „ повлиян от корпоративно лобиране “.

„ Бизнесът и техните съветници не би трябвало да се съмняват, че тактиката, употребена от Microsoft, не е метод да се ангажират с CMA “, сподели тя.

„ Microsoft имаше шанса да се преструктурира по време на първичното ни изследване, само че вместо това продължи да упорства за пакет от ограничения, за които им казахме, че просто няма да работят. “

Американската софтуерна компания сподели, че е „ признателна за задълбочения обзор и решението на CMA “.

Сега прескочихме последното регулаторно затруднение, с цел да затворим това придобиване, което имаме вяра, че ще бъде от изгода за играчите и игралната промишленост по целия свят “, сподели вицепрезидентът на компанията Брад Смит.

„ Официалното утвърждение на CMA е страхотна вест за бъдещето ни с Microsoft и ние с неспокойствие чакаме да станем част от екипа на Xbox “, разясниха от Activision Blizzard.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР