Британските здравни служители ще започнат да предлагат ваксини на хомосексуалистите,

...
Британските здравни служители ще започнат да предлагат ваксини на хомосексуалистите,
Коментари Харесай

Великобритания иска да ваксинира срещу маймунска шарка хомосексуалните

Британските здравни чиновници ще стартират да оферират ваксини на хомосексуалистите, които са изложени на максимален риск от заразяване с маймунска шарка, заяви Асошиейтед прес.

Лекарите могат да обмислят имунизация на някои мъже, които са изложени на най-голям риск от заразяване, се споделя в изказване на английската организация за здравна сигурност. Агенцията дефинира като изложени на най-голям риск мъжете, които вършат секс с мъже и които имат многочислени сътрудници, вземат участие в колективен секс или посещават места, в чиито пространства се правят такива полови контакти.

" Чрез разширение на предлагането на ваксина за тези, които са изложени на по-висок риск, се надяваме да прекъснем веригите на предаване на инфекцията и да помогнем за ограничение на епидемията ", съобщи доктор Мери Рамзи, ръководителка на отдела за имунизация в Агенцията за здравна сигурност.

Миналия месец водещ консултант на Световната здравна организация съобщи, че огнището на маймунска едра шарка отвън Африка евентуално се е популяризирало посредством полова интензивност на мъже по време на рейв празненства в Испания и Белгия.

Досега имунизациите бяха налични единствено за здравните служащи, които се грижат за пациенти с маймунска шарка, или за чистачите, които дезинфекцират нечисти от вируса места. Ваксината в началото е създадена за сродното заболяване дребна шарка, само че се счита, че е към 85 % ефикасна против маймунска шарка.

Към днешна дата над 99 % от случаите на маймунска шарка във Англия са измежду мъже, като по-голямата част от тях са при мъже, които са хомосексуални, бисексуални или вършат секс с мъже.

Понастоящем във Англия има 793 случая на маймунска едра шарка от общо над 2100 случая в 42 страни по света. Не са регистрирани смъртни случаи отвън Африка, показва АП.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР