Британските здравни регулатори ограничиха прилагането на ваксината срещу COVID-19 на

...
Британските здравни регулатори ограничиха прилагането на ваксината срещу COVID-19 на
Коментари Харесай

И във Великобритания ограничиха ваксинирането с АстраЗенека...

Британските здравни регулатори ограничиха използването на имунизацията против COVID-19 на компанията АстраЗенека (AstraZeneca) и Оксфордския университет до хора над 30-годишна възраст след известия за някои редки случаи на поява на тромби, съобщи ДПА.

Агенцията за контролиране на медикаментите и здравните артикули и Съвместната комисия по имунизиране и ваксиниране оповестиха през днешния ден решението на взаимна конференция, предава Българска телеграфна агенция.

На хора на възраст сред 18 и 29 години, които нямат хронични съпътстващи болести, в този момент ще се предлагат други ваксини, като тези на фирмите Пфайзер/Бионтех (Pfizer/BioNTech) или на Модерна (Moderna). И двата препарата са утвърдени за приложимост и към този момент е почнало разпращането им по места във Англия.

На хора, които са получили първа доза от имунизацията на АстраЗенека/Оксфорд и са в очакване на втората, се предлага да си я слагат.

Председателят на Съвместната комисия по имунизиране и ваксиниране Вей Шен Лим сподели, че не става дума за рекомендация за прекъсване на имунизирането с който и да било препарат за който и да било субект в която и да било възрастова група, съобщи Ройтерс.

Съветът е да се даде преимущество на една ваксина пред друга за съответна възрастова група, което се прави от нерешителност, а не заради някакви съществени опасения за сигурност, изясни той.

Ръководителката на организацията по медикаментите Джун Рейни съобщи, че за преобладаващата част от хората изгодите от имунизацията са повече от рисковете.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР