Британските войски ще напуснат Афганистан след 20 години и 454

...
Британските войски ще напуснат Афганистан след 20 години и 454
Коментари Харесай

Великобритания изтегля войските си от Афганистан след решението на Байдън

Британските войски ще изоставен Афганистан след 20 години и 454 смъртни случая, откакто, заяви „ Дейли Мейл “.
Почти всички английски войски ще бъдат изтеглени от Афганистан след известието на Джо Байдън. Президентът ще изтегли всички войски от страната преди тазгодишната 20-та годишнина от, като дефинитивно ще постави завършек на най-дългата война в Америка, макар възходящите страхове от победа на талибаните.
Оттеглянето отсрочи единствено с към пет месеца съглашението с талибаните на някогашния президент Доналд Тръмп за евакуиране на войски.
Понастоящем Англия е изготвила проекти за предаване на контрола над академията " Sandhurst in the sand " в Кабул, където войските оказват помощ за образованието на афганистански бойци на държавното управление. В Афганистан има към 750 английски бойци, които биха се борили без поддръжката на Съединени американски щати заради разчитането на базите и инфраструктурата на страната, се споделя в отчетите. Към юли 2015 година общо 454 английски военнослужещи или цивилни лица от Министерството на защитата са починали по време на работа в Афганистан от началото на интервенциите през октомври 2001 година От тях 405 са убити вследствие на враждебни дейности. Известно е, че 49 са умряли или вследствие на заболяване, не строеви пострадвания или катастрофи, или към момента не са с публично открита причина за гибел. След злополука с хеликоптер на 11 октомври 2015 година, още двама чиновници на Обединеното кралство са починали по време на работа в Афганистан, като общият брой на военните починали е 456.
Повечето английски войски в Афганистан вземат участие в задача в столицата, включваща превозване на VIP лица.
Генерал-майор Чарли Хърбърт, който беше топ консултант на НАТО в полицията в Афганистан до 2018 година, сподели: „ Разбира се, тази ужасна война би трябвало да завърши един ден, само че отрязването и бягството от нашите афганистански сътрудници по този метод е като изменничество към тях. "
Полковник Саймън Дигинс, някогашен аташе на Обединеното кралство в Кабул, съобщи, че неизискването на условия дружно с отдръпването значи, че Америка и Англия дават " зелена светлина на талибаните да поемат надзор ".
Решението на Съединени американски щати за отдръпване пристигна, когато Турция разгласи интернационална мирна конференция за Афганистан с вярата да реализира съглашение, което да обезпечи непоклатимост на нацията, опустошена от съвсем 40-годишна война. Но талибаните обявиха, че ще бойкотират конференцията.
Байдън, който ще направи известие в сряда, по-рано обмисляше опазване на остатъчна мощ за нанасяне на удари по „ Ал Кайда “ или зараждаща екстремистка опасност от " Ислямска страна ". В последна сметка той реши да подреди цялостно евакуиране, друго от стеснен американски личен състав, който да охранява американските уреди, в това число внушителното посолство в Кабул.
" Президентът реши, че методът, учреден на изискванията през последните две десетилетия, е рецепта за оставане в Афганистан вечно ", сподели чиновник пред публицисти при изискване за анонимност.
Съгласно договорката на администрацията на Тръмп от февруари 2020 година с талибаните всички американски войски би трябвало изоставен до май 2021 година в подмяна на обещанието на бунтовниците да не поддържат „ Ал Кайда “ и други задгранични екстремисти - първичната причина за нашествието през 2001 година
Официален представител на Байдън сподели, че изтеглянето ще стартира през май и че закъснението е значително логистично, като войските евентуално ще са излезли от Афганистан доста преди 11 септември. Длъжностното лице предизвести талибаните - които съблюдават помирение със Съединени американски щати, само че не и с афганистанските сили - да не нанасят удари по съдружните сили, когато американците напущат, като сподели, че в отговор на всяка офанзива „ ще отвърнем със мощен удар “.
Борбата евентуално ще продължи. В отчет за оценка на опасността, оповестен във вторник от шефа на националното разузнаване, се споделя, че талибаните „ са уверени, че могат да реализират военна победа “. Докато управляват градовете, афганистанските сили „ се борят да задържат назад завзетата територия или да възстановят наличието си в региони, изоставени през 2020 година “, се споделя в известие.
Афганистанските цивилни от дълго време заплащат непропорционална цена в боевете и възходът на талибаните поражда особени страхове измежду доста афганистански дами.
Талибаните, които постановат сунитски ислям, не разрешиха на дамите да посещават учебно заведение, офиси, места за развлечение и по-голямата част от ежедневните действия на открито по време на ръководството им през 1996-2001 година над огромна част от Афганистан. Две десетилетия по-късно 40 % от учениците са девойки. Официалният представител на Байдън сподели, че Съединени американски щати ще употребяват невоенни „ принадлежности на наше разположение “ за поощряване на правата на дамите, в това число усилване на гражданската помощ. Но афганистанските дами бяха значително изключени от договарянията сред талибаните и Кабул за трайно спокойно съглашение в страната, като деятели настояват, че това може да компрометира техните нежни, мъчно извоювани права отсега нататък.
 До 11 септември Байдън изтегля всички войски от Афганистан До 11 септември Байдън изтегля всички войски от Афганистан
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън има намерение да изтегли всички американски войски от Афганистан до 11 септември 2021 година, заяви „ Ващ...
Решението на Байдън пристигна, когато Турция разгласи датите на подкрепяната от Съединени американски щати мирна конференция, която ще събере афганистанското държавно управление, талибаните и интернационалните сътрудници. Конференцията от 24 април до 4 май ще има за цел да докара до „ пътна карта за бъдещо политическо споразумяване и преустановяване на спора “, се споделя в изказване на турското външно министерство. Но Мохамад Наим, представител на офиса на талибаните в Катар, съобщи, че бунтовниците няма да вземат участие в никаква конференция за бъдещето на Афганистан, " до момента в който всички непознати сили не се изтеглят изцяло от родината ни ".
Много наблюдаващи считат, че талибаните считат, че към този момент са спечелили дейно и могат да изчакат изтеглянето на Съединени американски щати, защото е реализиран дребен прогрес от диалозите в Катар.
В знак на необятната интернационална угриженост дипломати обявиха, че всички съседи на Афганистан са поканени да вземат присъединяване, в това число Иран и Китай, и двете в напрегнати връзки със Съединени американски щати. Ще участват и Пакистан, историческият покровител на талибаните, и неговата съперница Индия, корав съдружник на държавното управление в Кабул, което изрично поддържа американското наличие.
Преди десетилетие Съединените щати разполагаха с към 100 000 бойци в Афганистан като част от тактика на тогавашния президент Барак Обама за победа над талибаните. Цифрата на войските към края на президентството на Тръмп бе спаднала до 2 500, защото поддръжката за военни дейности отслабна.
Дори тогавашните поддръжници на войната показаха угриженост по отношение на това дали 2-та трилиона $, изхарчени в Афганистан, биха могли да имат по-добро потребление по време на възходяща паника по отношение на Китай. Сенатор Тим Кейн, съдружник на Байдън, съобщи, че Съединени американски щати са постигнали главната цел преди 10 години, като са умъртвили Осама бин Ладен и е време да „ пренасочим американската национална сигурност към най-належащите провокации, пред които сме изправени “. Но представителят Майк Маккол, най-висшият републиканец в комисията по външни работи на Народното събрание, съобщи, че е " шокиран и ужасяващ " от решението на Байдън. Оттеглянето значи „ занемаряване на нашите афганистански сътрудници по време на сериозни мирни договаряния и позволяване на цялостната победа на талибаните “, сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР