Британските пътници вече се третират в ЕС като граждани на

...
Британските пътници вече се третират в ЕС като граждани на
Коментари Харесай

Забрана за влизане в Европа: 2,4 милиона британци паднаха в капана на паспортния хаос след Брекзит

Британските пасажери към този момент се третират в Европейски Съюз като „ жители на трети страни “ дружно с народи като Венецуела и Самоа

На милиони британци е неразрешено да влизат в Европейски Съюз заради паспортните правила след Брекзит, което се чака да провокират безпорядък по време на Великденските празници, заяви „ The Independent “.

2,4 милиона пасажери са с документи, които не могат да се употребяват за пътувания в Европейски Съюз заради смяната в условията. След Брекзит, с цел да пътуват британците, би трябвало персоналните им документи да са с дата на издаване от най-много 10 години обратно. Но милиони паспорти, издадени преди септември 2018 година, имат по-дълъг интервал на годност.

Анализ на допуска, че 200 души всеки ден нарушават това предписание на летищата в Обединеното кралство, като се чака хиляди хора да се окажат с пропаднали проекти за идната отмора. Промяната на разпоредбите следва съглашението на Англия за Брекзит с Европейски Съюз, което слага Обединеното кралство в категорията „ жители на трети страни “ – дружно с Венецуела и Самоа. Това значи, че британците биват връщани на летища, фериботи и влакове за Европа, даже в случай че преди този момент са пътували до Европейски Съюз със същия документ.

Рут Уейд била на път да се качи на полет от летище Манчестър до Цюрих през Брюксел за сватбата на сина си. „ Вече се бях записала за полета преди 24 часа “, сподели тя пред The Independent. „ Предадох паспортите ни на гишето. Жената от Brussels Airlines просто ме погледна и сподели: „ Не можете да пътувате с този паспорт, изминал е “.

„ Моят отговор беше: „ Не, не е, изтича чак през октомври 2024 година “ След това тя сподели, че датата на приключване няма значение, това са 10 години от датата на издаване. „ Тя погледна брачна половинка ми и сподели: „ Ти можеш да отидеш, само че тя не може. “ „ Бях обезумяла “, споделя госпожа Уейд.

„ Тя не даде никакъв съвет, като се изключи че сподели, че това е било във всички вести. Не чувам и не виждам вести и не бих се интересувала от проблеми с паспорта, защото в паспорта ми остават седем месеца годност “, недоволна е дамата.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР