Британските летовници, които заминават за лятната ваканция, вероятно ще намерят

...
Британските летовници, които заминават за лятната ваканция, вероятно ще намерят
Коментари Харесай

Слънчев бряг и Мармарис

Британските летовници, които отпътуват за лятната почивка, евентуално ще намерят най-хубавите цени в България и Турция.

Слънчев бряг, България и Мармарис, Турция, са най-евтините от 16 известни европейски курорта, съгласно годишния Family Holiday Report на Post Office Travel Money, написа „ Дейли мейл “.

Докладът, направен с туристическата компания TUI, пресмята стойност от към 86 паунда за 12 нормални ваканционни разноски, в това число храна за фамилията, питиета, слънцезащитен крем, репелент срещу инсекти и плажни продукти, вариращи от кофички и лопатки за децата до надуваем дюшек, сладолед, и водни колела по двете дестинации.

Според него, цените в Мармарис са се удвоили спрямо лятото на 2019 година, само че сривът на турската лира от този момент е оказал помощ за понижаване на този растеж.

Британците обаче могат да чакат да заплащат съвсем 11% повече в сравнение с преди три години в Марамарис и с 8% в Слънчев бряг.

Въпреки това, разноските при двете дестинации са с над 20% по-ниски, в сравнение с в най-евтиния курорт в еврозоната, португалският Алгарве, където цената за изброените 12-те продукта е 108 паунда.

На последващо място е Фуншал, Мадейра със £125, следван от Коста дел Сол, Испания със £127 и Корфу, Гърция, със £133.

Най-скъп е испанският Ибиса с цена от към £186, следван от Пуля, Италия с към £185.

Най-голямото нарастване на цените се следи на о-в Крит - с 37,7%, до към 161 паунда.

Докладът също по този начин разкрива, че съвсем три от пет (59%) английски фамилии възнамеряват пътувания в чужбина тази година, само че над три четвърти (76%) от тях са понижили ваканционния си бюджет с съвсем 38%.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР