Британските и германските военновъздушни сили извършиха първото си съвместно прехващане

...
Британските и германските военновъздушни сили извършиха първото си съвместно прехващане
Коментари Харесай

Британски и германски изтребители са прехванали руски самолет Ил-78 край небето на Естония

Британските и немските военновъздушни сили направиха първото си взаимно прехващане на съветски аероплан Ил-78 покрай въздушното пространство на НАТО, заяви Би Би Си.
Още по темата
Кралските военновъздушни сили на Обединеното кралство и немските военновъздушни сили са вдигнали двойка изтребители " Тайфун ",  с цел да прехванат съветския аероплан покрай естонското въздушно пространство във вторник.

Ил-78 или " Мидас " по подредба на НАТО е предопределен за дозареждане във въздуха на военни самолети. Твърди се, водачите му не са съумели да открият връзка с контрола на въздушното придвижване в Естония, някогашна руска република, която е член на НАТО от 2004 година, което е довело до прехващането му от изтребителите.

Самото прехващане е рутинно, само че се организира за първи път от изтребители от две страни. Британските и немските военновъздушни сили вземат участие в задача на НАТО за надзор на въздушното пространство в региона, отбелязва Би Би Си.

След това английските и немските самолети са били пренасочени да прехванат съветски районен реактивен аероплан Ан-148, за който се твърди, че е летял покрай естонското въздушно пространство.

Русия към момента не е коментирала прихващанията.

Няма данни за връзка сред този случай и случая с падналия американски дрон " Рийпър " в Черно море, съгласно Вашингтон след прикосновение съветски изтребител.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР