Британските дипломати по целия свят ще се движат с електромобили

...
Британските дипломати по целия свят ще се движат с електромобили
Коментари Харесай

Британските дипломати ще се движат с нови електромобили

Британските дипломати по целия свят ще се движат с електрически автомобили поради угриженост за климата и опазването на околната среда. Електрическият автомобил от вида кросоувър на компанията Ягуар - Ягуар Ай Пейс (Jaguar I-Pace) ще бъде пратен в 30 дипломатически ведомства на Англия по целия свят. Всяка една от тези коли коства 75 000 английски лири, осведомят английските издания „ Таймс ” и „ Сън ”.

От екологични съображения ще бъдат конфигурирани и слънчеви панели върху английските дипломатически представителства, а пластмасовите чаши ще бъдат извадени от приложимост.

Очаква се до 2022 година английското външно министерство да има в автопарка си 25% коли с нулеви излъчвания на въглероден диоксид, а до 2030 година сегашните возила да бъдат напълно сменени с екологични коли, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Бих желал да станем " най-зелената "  дипломатическа работа в света. Преходът от бензинови на напълно електрически коли ще ни помогне за постигането на тази цел ", се споделя в изказване на английския заместник-външен министър Саймън Макдоналд. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР