Британските депутати се завърнаха вчера в парламента след шестседмична лятна

...
Британските депутати се завърнаха вчера в парламента след шестседмична лятна
Коментари Харесай

Трудна есен предстои за британския премиер след завръщането на парламента

Британските депутати се завърнаха през вчерашния ден в Народното събрание след шестседмична лятна отмора, а Брекзит и пандемията от ковид приготвят почвата за бурна есен.

Министър-председателят Борис Джонсън, който се пробва да убеди английските служащи да се върнат на работа, с цел да ускори стопанската система, организира съвещание на кабинета, на което всички министри участваха персонално за първи път, откогато Англия влезе в карантина поради ковид през март.

" Малко по малко тази невероятна страна още веднъж се изправя на крайници и се възвръща от тази рецесия ", съобщи Джонсън пред кабинета, като призна, че и страната, и държавното управление са минали през сложен стадий. " През последните няколко месеца ние плаваме макар бурята ", сподели той, като даде обещание, че " ни чакат по-светли дни и по-спокойни морета ", добави той.

Политическият дневен ред на Англия за следващитя няколко месеца би представлявал предизвикателство за което и да е държавно управление. Той включва съживяването на стопанската система, която се сви с една пета по време на карантината, и приготовление за възможна втора вълна на заразявания с вируса. Правителството също по този начин би трябвало да се приготви за дефинитивно разкъсване с Европейския съюз, когато на 31 декември завърши преходният интервал след Брекзит.

Англия публично напусна Европейски Съюз на 31 януари, а двете страни си дадоха 11 месеца, с цел да реализиран нова комерсиална договорка. Но договарянията са в задънена улица поради значими въпроси, измежду които държавната помощ за предприятията и риболовните права. Ако не бъде реализирана договорка, 2021-а ще стартира с мита и други трудности за търговията, които могат да причинят съществени стопански вреди от двете страни на Ламанша.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР