Британските депутати отхвърлиха снощи всичките осем алтернативни варианти за сделка

...
Британските депутати отхвърлиха снощи всичките осем алтернативни варианти за сделка
Коментари Харесай

Британските депутати отхвърлиха всички алтернативи за Брекзит

Британските депутати отхвърлиха нощес всичките осем различни разновидности за договорка за Брекзит, които бяха препоръчани за гласоподаване. Това се случи, откакто депутатите поеха контрола върху дневния ред за излизането на Англия от Европейския съюз и на фона на новината, че министър председателят Тереза Мей е подготвена да подаде оставка, в случай че поддържат договорката ѝ за Брекзит.

Британските депутати се пробваха да образуват болшинство по разнообразни различни разновидности на процеса на излизане от Европейски Съюз. Гласуваните нощес оферти нямат обвързващ темперамент, само че демонстрираха, че няма консенсус в Камарата на общините.

Депутатите се съгласиха за отсрочване на датата за Брекзит, само че се оповестиха срещу излизане без договорка на 12 април - първата допустима пролонгация след първичната дата 29 март. Отхвърлена беше и концепцията за усъвършенствана договорка от норвежки вид, която включва участие в общия пазар и митническо съглашение с Европейски Съюз.

Британските депутати гласоподаваха срещу оставане в Европейската икономическа зона и влизане още веднъж в Европейската асоциация за свободна търговия.

Не бяха утвърдени и останалите благоприятни условия за митнически съюз, различен проект за тесни стопански връзки с Европейски Съюз, отвод от задействане на член 50, с цел да се избегне излизане без договорка, референдум за одобрение на договорката на Брекзит, преди да бъде утвърдена от Народното събрание и управляем развой "без договорка ", в случай че не бъде реализирано съглашение с Европейски Съюз.

Договореното от премиера Тереза Мей съглашение на два пъти бе отхвърлено от Народното събрание, само че възможностите за утвърждение се усилиха, откакто през вчерашния ден Мей съобщи, че е подготвена да напусне премиерския пост предварително.

Бъдещето на съглашението обаче продължава да е нестабилно поради позицията на северноирландските юнионисти, които по принцип поддържат кабинета на Мей, само че оповестиха, че в този момент ще гласоподават срещу нейната договорка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР