Британските депутати нанесоха съкрушително поражение на премиера Тереза Мей, като

...
Британските депутати нанесоха съкрушително поражение на премиера Тереза Мей, като
Коментари Харесай

Британският парламент отхвърли споразумението за Брекзит на премиера Тереза Мей

Британските депутати нанесоха съкрушително проваляне на премиера Тереза Мей , като гласоподаваха с огромно болшинство срещу съглашението за излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз (ЕС) , което тя подписа с Брюксел, заяви Ройтерс.

Общо 432 депутати гласоподаваха срещу, а 202 се оповестиха в поддръжка на договорката на днешното гласоподаване в Камарата на общините - най-тежката загуба при парламентарно гласоподаване, която държавно управление е понасяло в актуалната английска история.

Редица депутати от нейната Консервативна партия - както последователи на Брекзита, по този начин и на участието в Европейски Съюз - сплотиха сили, с цел да отхвърлят договорката.

С наближаването 29 март - датата, на която Обединеното кралство е планувано да напусне Европейски Съюз, страната изпада в най-дълбоката политическа рецесия за последния половин век. Сега не е ясно по какъв начин или даже по кое време тя ще излезе от европейския план, към който се причисли през 1973 година

Днешното гласоподаване постави завършек на градената от Мей от две години тактика да уреди другарски бракоразвод с тесни връзки сред Обединеното кралство и Европейски Съюз след Брекзита. " Ясно е, че камарата не поддържа тази договорка, само че тазвечершният избор не ни споделя нищо за това какво поддържа ", сподели Мей пред Народното събрание малко след оповестяването на резултата. " Трябва да потвърдим дали това държавно управление към момента разполага с доверие в тази камара ", съобщи Мей.-->
   
LIVE: MPs continue to debate Theresa May's #BrexitDeal ahead of tonight's #BrexitVote (Part 2)
Публикувахте от в Вторник, 15 януари 2019 година
Лидерът на английската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин внесе избор на съмнение към държавното управление на консерватора Тереза Мей, откакто министър-председателят изгуби основното гласоподаване на контрактуваното от нея съглашение с Европейския съюз за Брекзит , предадоха ДПА и АП.
 
 БГНЕС

" Внесох избор на съмнение към държавното управление ", сподели Корбин, определяйки резултата от гласуването по съглашението за Брекзит като " пагубно " проваляне за кабинета, показва Агенция Франс Прес. Обсъждането на вота ще се състои в сряда.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР