Британските депутати гласуваха с огромно мнозинство за отнемане на депутатския

...
Британските депутати гласуваха с огромно мнозинство за отнемане на депутатския
Коментари Харесай

Британският парламент одобри осъдителен доклад за Борис Джонсън относно Партигейт

Британските депутати гласоподаваха с голямо болшинство за лишаване на депутатския пропуск на някогашния министър-председател Борис Джонсън, защото одобриха неоправдателен отчет, съгласно който той е излъгал Народното събрание за празненства по време на пандемията Ковид-19, съобщи Агенция Франс Прес.


След многочасови диспути, извършени на 59-ия рожден ден на Джонсън, депутатите гласоподаваха с 354 гласа " за " против 7 " срещу " заключенията на Комисията по привилегиите, като доста консерватори, в това число министър-председателят Риши Сунак, се въздържаха.

По време на дебата депутати и някогашен министър-председател се подредиха на опашка, с цел да призоват сътрудниците си да порицаят Джонсън, който напусна Народното събрание, когато беше осведомен за констатациите.

Предшественикът на Джонсън Тереза Мей съобщи, че гласуването ще бъде " дребна, само че значима стъпка във възобновяване на доверието на хората " в Народното събрание.

Мей прикани партията си да " покаже, че сме подготвени да действаме, когато някой от нашите, колкото и да е почитан, е махленски в нередности ", в явна насмешка със Сунак и решението му да се въздържи.

Джонсън и намаляващите му поддръжници показаха отчета на комисията като " лов на вещици ".

Бившият министър Джейкъб Рийс-Мог съобщи, че комисията е направила " тенденциозен опит да интерпретира в най-неблагоприятна посока... активността на господин Джонсън ".

Но Сунак, който даде обещание да възвърне честността на държавното управление, съобщи, че нейните двупартийни членове са " свършили работата си задълбочено ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР