Британски учени разкриха начина, по който избирамеперфектните дрехи според цвета

...
Британски учени разкриха начина, по който избирамеперфектните дрехи според цвета
Коментари Харесай

Избираме дрехите си според цвета на очите си

Британски учени разкриха метода, по който избираме съвършените облекла съгласно цвета на очите си. Изследването е оповестено в списание Psychology of Aesthetics, Creativity, and the Arts.

Служители на университета " Сейнт Андрюс " са открили, че при избора на уместно облекло следва да се ръководите от цвета на очите , а не на кожата или косата си. Те провели опит, в който взели участие 200 души с друг външен тип. По време на проучването участниците били фотографирани и им бил възложен истинският кадър, както и фотография с изменен цвят на кожата: на светлите респонденти бил притурен резултат на загар по тялото, а на смуглите, в противен случай, изсветлели лица. След това те бяха помолени да изберат цвета на дреха, който най-добре подхожда на външния им тип на всяка фотография.

Професор Дейвид Перет съобщи, че множеството хора избират еднакъв цвят, без значение от цвета на кожата си . Синьото е желано от хората с по-светъл загар, до момента в който аленото е желано от тези, които имат по-тъмна кожа по начало. След това участниците били помолени да изберат и най-хубавите цветове на идентични фотоси на сини и кафяви очи - синьото било желано при първите, до момента в който алените или оранжевите нюанси били подобаващи за фотоси с тъмнооки.

" Нашите резултати демонстрират, че акцентът върху цвета на кожата при избора на персонално облекло, за който приказват съвсем всички стилисти, е неудобен. Цветът на кожата може да е значим от разстояние, да вземем за пример при модел на стилния подиум, само че при естествени срещи, като обяд или персонално изявление, при избора на нюанса на визията значение имат точно очите ", заключава Перет.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР