Британски тийнейджър, който планирал бомбено нападение на концерт на Елтън

...
Британски тийнейджър, който планирал бомбено нападение на концерт на Елтън
Коментари Харесай

Британец получи доживотна присъда, планирал атентат на концерт на Елтън Джон  

Британски младеж, който възнамерявал бомбено нахлуване на концерт на Елтън Джон в Лондон, 15 години след терористичните офанзиви от 11 септември 2001 година, получи доживотна присъда, съобщи Ройтерс.

19-годишният Харун Сайед от западен Лондон призна, че възнамерявал терористична офанзива сред април и септември 2016 година Той ще би трябвало да излежи минимум 16,5 години от присъдата си.

Сайед търсел в интернет евентуални цели за нападението си, в това число концерт на Елтън Джон в Хайд парк и най-голямата комерсиална улица в Лондон - Оксфорд стрийт.

Харун употребявал интернет, с цел да тества и да придобие оръжия, които да употребява в възможното си нахлуване. Освен това употребявал обществените мрежи, с цел да се свърже с хора, за които считал, че поддържат " Ислямска страна ". Сайед изискал заеми на обща стойност 8000 английски лири, като декларирал, че парите са за пазаруване на мотоциклет, женитба и усъвършенствания в дома. Следователите обаче настояват, че с парите трябвало да се финансира нападението.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР