Британски съд реши, че собственикът на хърватската хранителна компания Агрокор,

...
Британски съд реши, че собственикът на хърватската хранителна компания Агрокор,
Коментари Харесай

Британски съд реши да предаде на Хърватия собственика на най-голямата фирма на Балканите

Британски съд реши, че притежателят на хърватската хранителна компания " Агрокор ", Ивица Тодорич, може да бъде екстрадиран в Хърватия, предадоха " Ройтерс " и хърватската социална телевизия HRT.

Според английски арбитър няма спънки да бъде предаден на хърватските управляващи и да му бъдат повдигнати обвинявания за финансови измами на стойност 110 млн. евро.

Започва да тече седемдневен период на обжалване. Според HRT той ще остане в ареста няколко часа, до момента в който бъде взето решение дали да бъде пуснат на независимост в границите на този интервал.

Тодорич беше задържан в Лондон в края на ноември, откакто за него беше издадена европейска заповед за арест, и беше освободен против парична гаранция.

" Агрокор ", най-голямата частна компания за търговия на дребно в Хърватия и максимален шеф на Балканите, натрупа към 5.8 милиарда евро задължения.

Компанията, основана през 70-те години, се разрасна дотолкоз, че присъединяване ѝ в брутния вътрешен артикул доближи 15%, а задълженията ѝ са толкоз огромни, че държавното управление се притеснява да не застрашат финансовата непоклатимост в страната.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Балкани (4745)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР