Британски съд призна днес основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асандж за

...
Британски съд призна днес основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асандж за
Коментари Харесай

Великобритания призна за виновен Асандж в нарушаване на условията на гаранция

Британски съд призна през днешния ден създателя на "Уикилийкс " Джулиан Асандж за отговорен в нарушение на изискванията на освобождение под гаранция, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

Асандж беше приет за отговорен от Уестминстърския магистратски съд в Лондон, че не се е предал на английските управляващи според заповед за арест от 2010 година по отношение на отпаднали след това полови обвинявания в Швеция. Той не се призна за отговорен в нарушение на изискванията на гаранцията.

Асандж се яви в съда, където беше цялостно с негови поддръжници. Докато чакаше своите юристи, той седеше умерено и четеше книга, основана на изявление с американския публицист Гор Видал.

Асандж може да получи до 12 месеца затвор. Основният мотив на отбраната му беше, че той не е можел да чака обективен развой в английските съдилища, защото задачата на Англия е била да "осигури предаването му " на американските управляващи.

Съединени американски щати желаят Асандж да бъде екстрадиран по отношение на обвинявания, че е заговорничел с някогашния анализатор от американското военно разузнаване Челси Манинг за оповестяване на поверителни документи през 2010 година
Защитата на Асандж съобщи, че той ще се бори против екстрадиция в Съединени американски щати.

Основателят на "Уикилийкс ", който прекара последните седем години в еквадорското посолство в Лондон, беше задържан през днешния ден от английската полиция откакто Еквадор взе решение повече да не му дава право на леговище
Негов юрист сподели, че арестуването му основава рисков казус за публицистите в Съединени американски щати.

Британските правосъдни управляващи обявиха, че Съединени американски щати би трябвало да показват своите доводи по настояването за екстрадиция на Асандж от Англия до 12 юни, отбелязва Ройтерс.

Искането за екстрадиция ще бъде прегледано на съвещание на 2 май, показва Франс прес.

В правосъдната зала, където се гледаше делото на Асандж, дружно с публицистите влезе деятел с жълта жилетка, който подвигна свидлив пестник в символ на поддръжка за създателя на "Уикилийкс ". В отговор Асандж кимна одобрително и направи жест с вдигнат палец, отбелязва ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР