Британски и американски издания се спират на развоя на протестите

...
Британски и американски издания се спират на развоя на протестите
Коментари Харесай

Гардиън: Кризата на Макрон във Франция е опасна за цяла Европа

Британски и американски издания се стопират на развоя на митингите против повишението на налозите във Франция и отстъпките, направени от държавното управление на премиера Едуар Филип, показва Българска телеграфна агенция.

" Еманюел Макрон заплаща за високомерието си, написа в коментар лондонският в. " Таймс ". Президентът се домогна до властта като труженик за френско възобновление, вярвайки, че е облагодетелстван да изхвърли остарелия ред, написа изданието.

Забързан да прави промени, новият президент позволи, че успеха му с 66 % от гласовете му дава мандат да промени Франция по съвременен и демократичен метод. Вчера обаче Макрон се огъна под натиска на триседмичния протест, само че отстъпките, които направи, бързо бяха отхвърлени от протестиращите, които обявиха, че към момента възнамеряват проява в събота.

Британският в. " Гардиън " написа, че рецесията на Макрон във Франция е рискова за цяла Европа. Екстремистките сили ликуват поради затрудненото състояние на президента, разяснява изданието. А крайната им цел е да поемат ръководството на целия континент. В името на Европа, Макрон се нуждае от помощ, а не от пренебрежение или ненавист, акцентира всекидневникът.

Според него, младият реформистки водач, заречен " европейски подем ", се бори на кормилото на страна, която бързо се трансформира още веднъж в " болния човек на Европа ". Многозначителен миг предходната седмица беше, когато през почивните дни протестиращите обезобразиха лицето на статуята на Мариана - признакът на републиката, до Триумфалната арка в Париж, напомня вестникът. Ако тези пристрастености се разпростират във Франция, ще бъде обиден и целият континент, а освен политическата кариера на един човек, счита създателят на " Гардиън ".

В. " Файненшъл таймс " отбелязва, че Макрон не е съумял да преодолее уклона на френските президенти да вършат внезапни завои, въпреки че постоянно е упреквал предшествениците си, че като са се съгласявали прекомерно елементарно да вършат противоположни завои, не са разрешили Франция да модернизира стопанската система си и обществената страна и са причина за публичното пренебрежение против политическите елити. Сега обаче Макрон направи своето оттегляне, с цел да избави програмата си от промени и евентуално и президентството си.

В. " Вашингтон пост " акцентира, че протестиращите във Франция са част от световна ответна реакция против налозите, свързани с климатичните промени. Единственото най-ефективно оръжие в битката против измененията в климата са налозите - налагане на разноски на тези, които усилват парниковия резултат, считат икономистите.

Но както научи през последните три седмици френският президент Еманюел Макрон, въвеждането на такива налози може да се трансформира в политическа детонация. Макрон надали е самичък в безсилието си. Лидери в Съединени американски щати, Канада, Австралия и на всички места по света се изправиха пред гневна съпротива в напъните си да наложат цени на въглеродните излъчвания. Но френският поврат беше изключително безнадежден за експертите по измененията в климата, тъй като се случи тъкмо когато делегати от целия свят се събираха в Катовице за огромна конференция, с цел да дадат подтик на ограниченията за запазване на климата.

" Както на всички места другаде, въпросът във Франция е по какъв начин да се съчетаят екологията и равенството ", уточни Брюно Котре - откривател от Парижкия институт за политически изследвания. Стане ли дума за околната среда, жителите виждат най-много наказателни политики, още и още налози. Никой няма решение, и единствено можем да следим бедствието, случило се във Франция поради това ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР