Британски експерти препоръчват родителите да къпят бебетата си веднъж или

...
Британски експерти препоръчват родителите да къпят бебетата си веднъж или
Коментари Харесай

Колко често трябва да къпем бебето?

Британски специалисти предлагат родителите да къпят бебетата си един път или два пъти в седмицата, осведоми в. " Дейли мирър ". Някои нови изследвания потвърдиха, че всекидневното къпане може да изсуши кожата на пеленачетата, а някои от измиващите артикули могат да я увредят. Една от изключително нездравословните козметики за баня е масажното олио.

Екипът от английската Национална работа по опазване на здравето предлага на майките и бащите да измият единствено лицето, врата, ръцете и бебешкото дупе, вместо да къпят детето. За задачата би трябвало да употребяват само памучна вата и топла вода, без препарати.

Важно е за всяка част от тялото да бъде употребявано настрана парче от памучната вата. Особено внимание би трябвало да се обърне на очите. Всяко от тях би трябвало нежно се почиства с разнообразни тампони, с цел да не бъдат пренесени възможни инфекции от едното на другото око.

Масажът след процедурата може да помогне на бебето да заспи, тъй че е хубаво той да бъде част от ритуала преди сън, без обаче да се употребяват козметични артикули.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР