Британската верига ресторанти на Джейми Оливър, един от най-известните готвачи

...
Британската верига ресторанти на Джейми Оливър, един от най-известните готвачи
Коментари Харесай

Ресторантите на Джейми Оливър са пред фалит

Британската верига заведения за хранене на Джейми Оливър, един от най-известните готвачи в света, подаде молба за оповестяване в неплатежоспособност - частично и заради засилената конкуренция и ескалиращите наеми в локалните търговски региони, съобщи БГНЕС.
Банкрутът на веригата ще остави 1000 души без работа и ще възобнови терзанията за локалните търговски обекти и заведения за хранителни артикули във Англия, които се борят да привлекат клиенти, сходно на заведенията за хранене в Съединени американски щати.
" Съсипан съм, че доста от обичаните ни заведения за хранене от Англия си отидоха поради администрацията. Дълбоко тъжен съм от този резултат и бих желал да благодаря на всички чиновници и на нашите снабдители, които вложиха сърцата и душите си в този бизнес през годините ", написа Оливър в Twitter.
Финансовата-счетоводната компания KPMG, която ще следи процеса, съобщи, че всички, като се изключи три от 25-те заведения за хранене на групата, ще затворят . Те включват заведения за хранене в италианската верига на Джейми Оливър, както и по-луксозните Fifteen, и стек питейните заведения Barbecoa.
Два ресторанта на летище Gatwick ще продължат да работят, до момента в който текат административни изследвания за статуса им. Отвъдморските клонове на италианските " Джейми " – " Пицарията на Джейми " и " Джейми Дели " не са наранени, нито пък Fifteen Cornwall, която работи като франчайз.
Други вериги, ръководени от известни основни готвачи, също се борят за оцеляването си през последните години. Томас Келър затвори Bouchon в Бевърли Хилс в края на 2017 година, като съобщи, че той не може да остане печеливш. Същата година Ги Фиери затвори ресторанта си на " Таймс Скуеър ", а Даниел Булуд затвори DBGB Kitchen and Bar в Ню Йорк, заявявайки, че заведението няма облага през делничните дни на седмицата.
Оливър сподели, че италианският клон на " Джейми " е стартиран през 2008 година " с желанието да се разнообрази междинният сегмент на пазара " с по-качествени съставки, стандарти за хуманно отношение към животните, по-добро обслужване и добра цена. Но стартирането на плана стана тъкмо по време на финансовата рецесия от 2008 година Повишаването на цените на храните, увеличението на наемите и конкуренцията бяха негативни фактори за бъдещето му.
Компанията е била в неприятно положение минимум две години, макар международната популярност на Оливър, дължаща се на неговите готварски книги и телевизионни излъчвания. Миналата година тя затвори 12 от 37-те си обекта във Англия, до момента в който пет клона на австралийския клон на италианския " Джейми " бяха продадени. Той персонално е дотирал с 13 милиона паунда италианската си верига, само че това не е било задоволително.
Уил Райт, сътрудник в KPMG и взаимен админ, съобщи, че шефовете на Jamie Oliver Restaurant Group са работили интензивно, с цел да стабилизират бизнеса, само че разноските са се нараснали и доверието на потребителите е спаднало. Той сподели, че в този момент целта е да се поддържат тези, които са били съкратени.
Кой е Джейми Оливър?
Със своите постоянно елементарни, само че изобретателни ястия, Оливър революционизира домашната кухня на своите сънародници. Свежият тип на Оливър, рошавата му коса, карането на скутери и възприятието му за комизъм му завоюваха доста почитатели по целия свят, които гледаха телевизионните му излъчвания и купуваха книгите му с милионни тиражи.
43-годишният мултимилионер е готвач до мозъка на костите си. Той израства в село в Есекс, Източна Англия, където родителите му имат гастро-бар и там прави първите си опити да готви.
Оливър има компликации в учебно заведение заради дислексия. За първи път прочита книга от начало до завършек на 38-годишна възраст. Отива да учи готварство в Westminster Kingsway College в Лондон на 16 години.
" Мисля, че имах какво да потвърдя. Справях се толкоз зле в учебно заведение, че трябваше да се потвърдя с работа. Въпреки че някои хора мислят, че съм дете от междинната класа от частно учебно заведение, не съм. Баща ми нямаше нищо и аз работех в фамилния бизнес, тъй че не може да бъде по-противоположно ", споделя Оливър пред вестник The Daily Telegraph.
Първата му работа, на 19-годишна възраст, е като сладкар в ресторанта Neal Street на началник Антонио Карлучио в Лондон. Той учи италианската кухня и основава близки връзки с ментора си Дженаро Конталдо.
Оливър се реалокира, с цел да стане асистент готвач в The River Cafe, където неговата поява в телевизионна стратегия на BBC през 1997 година се обръща нещата. Той бързо започва лично телевизионно шоу. Две години по-късно The Naked Chef раздрусва дребния екран и се ражда звезда.
Вместо да се затъва в механически термини и причудливи принадлежности, Оливър, облечен в джинси и тениска и излъчващ натурален възторг, непрестанно разказва храната пред себе си като " велика " или " фантастична ". Обаче не всичко върви безпрепятствено.
" Никога не съм удовлетворен от нещата, тъй че стремежът към съвършенство може да бъде много изтощителен. Освен това съм податлив да се натоварвам с в допълнение работа ", споделя Джейми Оливър пред The Guardian.
Насърчавайки здравословната и уравновесена диета, с пресни и добре създадени артикули, той стартира война с нездравословната храна през 2005 година, като подлага на критика бургерите, пържените картофки и неналичието на плодове в учебните столове в телевизионния сериал " Училищните вечери на Джейми ". " Ние убиваме децата си с нездравословна храна “, сподели бащата на пет деца, който се дами за младежката си обич Джулиет Нортън през 2000 година.
Той се бори за по-високи мита за сладките безалкохолни питиета - нещо, което английското държавно управление вкара през 2018 година, както и за това рекламите на нездравословни храни да не се излъчват по малкия екран преди 21:00 часа.
Но при цялата му известност Оливър не беше щаден от рецензии. Той постоянно биваше подложен на критика, че нападна модифицираните храни, които са налични за най-бедните в обществото и поради връзките си с огромни вериги супермаркети, като Sainsbury от 2000 до 2001 година и Tesco от 2018 година Оливър обаче продължава да печели добре от книги и артикули, носещи неговото име.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР