Британската телевизия Би Би Си пусна още един документален филм

...
Британската телевизия Би Би Си пусна още един документален филм
Коментари Харесай

Би Би Си пусна още един филм за социалните домове у нас

Британската телевизия Би Би Си пусна още един документален филм за обществените домове в България , оповестява Българска национална телевизия.

Телевизията излъчи документалния филм " Скритите деца на България " на Кейт Блюит, която се връща България, с цел да наблюдава ориста на три деца от вкъщи в Могилино, чиято история описа през 2009 година

Тогава филмът предизвика промяна и замяната на домовете с по-малки центрове от фамилен вид.

Сега Блюит се среща със същите деца в новите центрове. Изводът й е, че макар измененията, изискванията на изолираност и отношението към децата са същите.

През предходната седмица три организации желаеха съдът на Европейски Съюз да образува дело против Европейската комисия , тъй като отхвърля да спре финансирането за построяването на такива домове у нас.

Организация " Интернационал за правата на хората с увреждания " разгласява отчет по отношение на обстановката с домовете за сираци в България.

От общественото министерство излязоха с позиция по проблема.
 МТСП отхвърля да има нарушавания на човешките права в домовете за деца
МТСП отхвърля да има нарушавания на човешките права в домовете за деца

Министерството разкритикува отчет на Интернационала за правата на хората с увреждания

" Изложените в отчета на организацията обстоятелства и условия са тревожни и ще бъдат тествани ", се споделя в позицията на министерството. " Социалното ведомство не приема от единични случаи да се вършат генерализирани заключения за грижите за деца в България ", означават от ведомството.

Допълва се, че по справедлив разбор на подхванатата от държавното управление през 2010 година промяна за деинституционализация на децата в Република България може да се направи единствено в случай че се проучват всички подхванати законодателни и други ограничения, а не да се вършат заключения единствено от един стеснен кръг подбрани услуги.

Проверка е открила, че всички деца и младежи в центровете са в положително положение , вижда се прогрес в развиването и обществените умения и положително качество на грижа за тях.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР