Британската софтуерна компания Endava, която има над 9000 служители по

...
Британската софтуерна компания Endava, която има над 9000 служители по
Коментари Харесай

Голяма софтуерна компания се разширява в България


Британската софтуерна компания Endava, която има над 9000 чиновници по целия свят, от които над 300 в България, разгласи, че възнамерява разгръщане у нас. Тя към този момент развива активност в София и наема опитни ИТ чиновници също във Варна, Пловдив и Русе, като се чака в близко бъдеще да открие офисите си в тези три града. Наред с развиването на упоменатите местоположения, компанията ще търси интензивно благоприятни условия и в други градове на страната.

„ През миналата година постигнахме 50% растеж в офиса на Endava в София. Планираме напредък както в София, по този начин и отвън нея. В момента присъстваме и в Пловдив, Варна и Русе, само че търсим и други градове, в които да отворим офиси”, показва Дариус Стефан, управител на Endava България, и добавя: „ Поддържаме оптимално съответствие сред корпоративната ни просвета, която подсигурява постоянна работна среда, от една страна, и салдото сред професионалния и персоналния живот, от друга. Именно по този метод можем да подходим с убеденост към всяко предизвикателство – било то софтуерно, или обвързвано с работния развой. Нашият екип е стимулиран от вероятността за професионално израстване, която Endava като бързо разрастваща се компания дава както във връзка с софтуерното, по този начин и на кариерното развиване, а разширението – освен в България, само че и в Европа като цяло, е източник на спомагателни благоприятни условия.”

Очаква се в границите на идната година всички нови местоположения в България да отворят порти. В момента компанията към момента сортира подобаващите места за офиси, защото предявява високи условия към инфраструктурата и опциите на наетите пространства.

В интервала на пандемията Endava се радва на световен триумф, като непрестанно наема нови чиновници. В обстановка на ограничавания и стопански компликации тя е образец за непоклатимост вследствие на рационално стратегическо обмисляне. Освен в България Endava създава нови местоположения за своя и в други страни от Централна и Източна Европа – в Румъния да вземем за пример се чака откриването на офиси в Сибиу, Крайова и Сучава.



Хората на Endava работят от съвременни офисни пространства, които се трансформират от ден на ден в центрове за съдействие, срещи, обмисляне, обществени взаимоотношения, както и за асимилиране на познания и умения. Чрез своите обучителни стратегии Endava влага освен в личните си чиновници, само че и в локалните ИТ/технологични общности.

По-рано тази година Endava прекосяването към непрекъснат хибриден работен модел на работа, което ѝ дава свободата да притегля повече гении от цялостен нов район, а не от съответен град. В допълнение нейните чиновници в страната ще могат да работят до 20 дни годишно от чужбина. Компанията избира хибридния модел освен в отговор на пандемичния подтекст, само че и тъй като нейните хора обявиха желанието си за по-голяма еластичност и опция за и от вкъщи, и от офиса.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР