Британската рок група Pink Floyd издава първата си нова песен

...
Британската рок група Pink Floyd издава първата си нова песен
Коментари Харесай

Pink Floyd издават първата си нова песен от 28 години в подкрепа на Украйна

Британската рок група Pink Floyd издава първата си нова ария от 28 години насам. Тя се споделя „ Hey Hey Rise Up “ и е отдадена на войната в Украйна, предава Daily Mail.

Това е първият студиен запис на Pink Floyd от 1994 година насам, когато излиза последният албум на групата "The Division Bell ".

За записа на новата ария към 76-годишния Дейвид Гилмор и 78-годишния Ник Мейсън, се причисляват дългогодишният басист на групата - 60-годишният Гай Прат, и 57-годишният клавирист Нитин Соуни.

Вокалите на песента са дело на украинския артист Андрий Хлевнюк от Boombox, който сега се бори в редиците украинската войска.

Изпълнението му е взето от клип, който той разгласява в Instagram. На един от площадите в Киев Хлевнюк пее патриотичната украинска протестна ария "Ой, алена калина на поляна ", написана по време на Първата международна война.



"Ние, както и доста други хора, изпитваме гняв и отчаяние от този противен акт на навлизане в самостоятелна, мирна и демократична страна и избиването на нейния народ от една от най-големите международни сили ", споделя Дейвид Гилмор, който има украинска снаха и внуци.

Докато написа песента, Гилмор беседва с Хлевнюк, който сега се възвръща в болница, откакто е бил ранен от шрапнел по време на една от борбите в украинската столица.

"Пуснах му част от песента по телефона и той ми даде благословията си. И двамата се надяваме в бъдеще да създадем нещо дружно “, сподели още Гилмор.

Видеоклипът към песента е сниман от режисьора Мат Уайткрос в същия ден, в който е записана песента, като Андрий пее на екрана, до момента в който групата свири.

В обложката на песента е нарисуван слънчоглед - националното цвете на Украйна. Автор на картината е кубинският художник Йосан Леон. Тя е отпратка към старата жена, която се изправи против съветските бойци и им сподели да вземат от нея слънчогледови семки, които да носят в джобовете си, тъй че когато умрат, да израснат слънчогледи.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР