Британската рок банд Рейдиохед обяви плановете си да ба 18

...
Британската рок банд Рейдиохед обяви плановете си да ба 18
Коментари Харесай

"Рейдиохед" продават открадната от тях музика в подкрепа на климата

Британската рок банд " Рейдиохед " разгласи проектите си да ба 18 часа непубликувана до момента тяхна музика и да даде приходите от това на деятели за климата, откакто хакери откраднаха записите им и им желаеха пари, оповестява " Ройтерс ".

Запис с нечувани до момента техни части, правени по време на записването на третия им студиен албум OK Computer, публикуван през 1997 година, е бил откраднат от хакери, които са поискали откуп в размер на 150 хиляди $, с цел да им ги върнат.



Вместо това обаче групата реши да пусне въпросната музика за продажба и да разгласи, че приходите ще отидат при английските деятели за рецесията в климата Extinction Rebellion.

" Издаваме 18 часа... в поддръжка на Extinction Rebellion, " написа групата в изказване в " Туитър ", подписано от китариста Джони Грийнууд.

Extinction Rebellion е група, която организира акции в търсене на незабавни дейности за битка с световното стопляне. Тя стана известна откакто активизира хиляди хора в кротичък цивилен митинг, който затоври елементи от централен Лондон през април.

" Рейдиохед " съобщи, че тези 18 трака ще се продават за 18 паунда през идващите 18 дни в уеб страницата Bandcamp, който разрешава на изпълнителите да продават музиката си на цени по техен избор. Записите носят името MINIDISCS и са от интервала сред 1995 и 1998 година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР