Британската премиерка Тереза Мей каза тази вечер, че ще моли

...
Британската премиерка Тереза Мей каза тази вечер, че ще моли
Коментари Харесай

Тереза Мей ще моли ЕС за удължаване на преговорите за Брекзит

Британската премиерка Тереза Мей сподели довечера, че ще моли Европейския съюз за ново продължение на преговорния интервал за Брекзит и ще стартира междупартийни договаряния с водача на лейбъристката съпротива Джереми Корбин в опит да бъде преодоляна безизходицата в Народното събрание, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес. "Нуждаем се от ново продължение на (процедурата по) член 50, което да бъде допустимо най-кратко и което да завърши тогава, когато успеем да приемем съглашение (за Брекзит в парламента) ", сподели Мей в телевизионно изказване, излъчено директно от офиса и на Даунинг стрийт след неколкочасово съвещание на държавното управление по-рано през днешния ден.
"Днес подхващам дейности по превъзмогване на безизходицата. Предлагам на водача на опозицията да седнем и да се опитаме да стигнем до общо единодушие по проект, който да подсигурява, че ще напуснем Европейския съюз, и то със съглашение ", акцентира тя.
Изявлението на премиерката идва на фона на растящото безпокойствие, че страната ще напусне Европейски Съюз на 12 април без съглашение. Това е крайният период, посочен от 27-те страни членки на Европейски Съюз, до който Обединеното кралство би трябвало или да напусне съюза, или да предложи нов проект.
Някои от водачите на Европейски Съюз са безапелационни, че и дума не може да става за нови договаряния.
Лидерите на Европейския съюз би трябвало да проявят самообладание към Англия, която се бори да събере болшинство в поддръжка на съглашение за излизане от Европейски Съюз, съобщи ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, представен от Ройтерс.
Той написа това в Туитър в отговор на телевизионното изказване на английската премиерка Тереза Мей, в което тя сподели, че ще моли за ново продължение на преговорния интервал за Брекзит и ще стартира договаряния с опозиционния водач на лейбъристите Джереми Корбин в опит да се преодолее безизходицата в Народното събрание.
"Макар че и след днешния ден ние не знаем какъв ще бъде крайният резултат, дано да бъдем търпеливи ", написа Туск, реагирайки незабавно на изказването на английската премиерка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР