Британската пощенска служба Royal Mail ще добави специални баркодове към

...
Британската пощенска служба Royal Mail ще добави специални баркодове към
Коментари Харесай

Royal Mail пуска интерактивни пощенски марки с QR кодове

Британската пощенска работа Royal Mail ще добави специфични баркодове към пощенските марки, чиято цел е да подобрят обработката на пратките, само че също по този начин да разрешат на хората да изпращат анимирани видеоклипове и известия.

QR кодът ще ще бъде подложен до емблематичния портрет на кралица Елизабет II и ще може да се сканира с мобилното приложение на Royal Mail.

„ Въвеждането на неповторими баркодове върху нашите пощенски марки ни разрешава да свържем физическото писмо с цифровия свят “, декларира комерсиалният шеф на групата Ник Ландън.

Освен че ще усъвършенства оперативната успеваемост, нововъведението ще обезпечи спомагателни функционалности за сигурност и ще отвори вратата за новаторски услуги, споделят още от компанията.

Първоначално клиентите ще могат да получат достъп до видеоклип на овцата Шон от едноименния анимационен сериал на Aardman Studio.

Специални епизоди, основани извънредно за Кралската поща, ще бъдат пуснати през годината и клиентите ще могат да избират видеоклипа, който желаят да свържат със своята поща.

Пощенските марки без баркод ще бъдат годни до края на януари 2023 година, само че ще могат да бъдат сменени за техните цифрови дубликати, сподели Royal Mail.

Въпреки загубата на инерция в пощенския си бизнес, компанията се възползва от пандемията, на фона на възходящия брой колетни колета и затварянето на магазини и търговски обекти.

След миналогодишните пикове обаче темпът на доставките се забави преди Коледа, когато множеството магазини на Острова към този момент бяха отворени. Това докара до спад от 4.9% в приходите от пратки през последните три месеца на 2021 година

Royal Mail разгласи, че възнамерява да редуцира към 700 управителни позиции, с цел да понижи разноските си.

Британската пощенска служб, основана преди 500 години, страда от съществени финансови проблеми през последното десетилетие след приватизацията ѝ през 2013 година

Марки с сходни баркодове съществуват в други страни, в това число Франция и Германия.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР