Bританската полиция съобщи за тежък инцидент, след като двама души

...
Bританската полиция съобщи за тежък инцидент, след като двама души
Коментари Харесай

Още двама отровени като Скрипал

Bританската полиция заяви за тежък случай, откакто двама души са открити в безсъзнание от въздействието на незнайно вещество в британския град Еймсбъри, който е на към 10 км северно от Солсбъри.

" Тази вечер полицията на Уилтшър разгласи положение на тежък случай поради съмнение, че двама души може да са били изложени на действието на незнайно вещество в Еймсбъри. Местата, които двамата потърпевши може да са посетили преди болестта си в региона на градовете Еймсбъри и Солсбъри, са отцепени като предохранителна мярка ", съобщи полицията на графство Уилтшър.

По данни на правоохранителните органи в събота вечерта мъж и жена на възраст сред 40 и 50 години са открити в безсъзнание в дома си в Еймсбъри, в Южна Англия. Те са признати в болница в Солсбъри в сериозно положение.
Първоначално полицията смяташе, че двамата са потърпевши при приемане на хероин или друго наркотично вещество. Но в този момент полицията прецизира, че се правят спомагателни проучвания, с цел да се откри каква субстанция е провокирала болестното положение на двамата, съобщи Франс прес.

На 4 март Англия разгласи, че 66-годишният някогашен полковник от съветското военно разузнаване Сергей Скрипал, който е наказан в Русия за шпионаж в интерес на Англия, и 33-годишната му щерка Юлия са били подложени на въздействието на нервнопаралитично вещество в Солсбъри. Впоследствие Лондон съобщи, че това вещество е било разработвано в Русия и упрекна Москва, че е забъркана в случая. Русия отхвърля обвиняването, напомнят международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Сега поради новия случай бе засилено полицейското наличие както в Еймсбъри, по този начин и в Солсбъри, съобщи Франс прес. Английската здравна работа към този момент споделя, че случаят не крие обилни здравни опасности за необятната общност, само че представител на службата сподели, че тази оценка може да бъде преразгледана в светлината на нови информации, получени за случая.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР