Британската полиция помоли демонстрантите срещу расизма да се движат по

...
Британската полиция помоли демонстрантите срещу расизма да се движат по
Коментари Харесай

Британската полиция отправи предупреждение в очакване на антирасистки демонстрации в Лондон

Британската полиция помоли стачкуващите против расизма да се движат по избран маршрут и да се разотидат в 16.00 ч. по Гринуич, с цел да се избегне рискът от конфликти с крайнодесните деятели, възнамерявали контрадемонстрация през днешния ден в Лондон, съобщи Франс прес.

Представител на лондонската полиция съобщи, че схваща желанието им да показват, само че насочи молба да не идват в столицата, като посочи риска от принуждение, а също и от разпространяване на ковид, взел над 41 000 жертви в страната. При все че придвижването "Животът на чернокожите има значение " анулира демонстрацията, планувана за началото на следобеда в центъра на Лондон, полицията чака хиляди хора да излязат на улиците.

Борис Джонсън: Абсурдно и срамно е паметникът на Чърчил да става обект на офанзиви

Демонстрациите през предишния уикенд във връзка със гибелта на чернокожия американец Джордж Флойд, задушен при арест от бял служител на реда, бяха общо взето мирни, само че дребна част от стачкуващите нападнаха служители на реда и направиха вандалски дейности, по-специално против статуята на Уинстън Чърчил близо до Народното събрание, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР