Британската опозиция, която инициира вот на недоверие към консервативното правителство

...
Британската опозиция, която инициира вот на недоверие към консервативното правителство
Коментари Харесай

Опозицията не успя с вота на недоверие към британското правителство


Британската съпротива, която инициира избор на съмнение към консервативното държавно управление на Борис Джонсън, не съумя да реализира предварителни избори. Според уеб страницата на английския парламент в понеделник 349 депутати са декларирали, че имат доверие на държавното управление, а 238 – че нямат доверие в него.

Водещата сега Лейбъристка партия и други опозиционни сили настояха, че след поредност от кавги, довели до оставката на министър-председателя Борис Джонсън, партията на торите се е дискредитирала и не може повече да управлява страната. Самият началник на държавното управление трябвало неотложно да напусне поста си, без да чака избирането на нов водач на торите, който ще бъде определен на 5 септември.

Торите организират серия от гласувания в парламентарната си група, при които отпада по един претендент за водач, след което последните двама ще дефинират спечелилия след гласоподаване от партията. Поти несъмнено единият от последните двама ще бъде някогашният финансов министър Риши Сунак.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР