Британската музикална звезда Rag`n`Bone man говори за първи път пред

...
Британската музикална звезда Rag`n`Bone man говори за първи път пред
Коментари Харесай

Специално: Музикалната сензация Rag'n'Bone Man за първи път пред българска медия

Британската музикална звезда Rag`n`Bone man приказва за първи път пред българска медия. Защо музикантът не желае да бъде прочут и би трябвало ли мъжете да плачат? Вижте отговорите в изявлението, което Rag`n`Bone man даде особено за " Денят стартира с Георги Любенов ".

Българска национална телевизия: Рори Греъм, по-известен като Rag`n`Bone Man. От къде идва този псевдоним?

Rag`n`Bone man: Във Англия назоваваме " Раг енд Боун мен " вехтошарите, хората които в предишното са обикаляли с каруци и са събирали непотребни движимости. Метали, остарели перални - всевъзможни такива неща. Колкото до псевдонима ми - аз съм музикант, който също като вехтошарите събира разнообразни неща - в тази ситуация разнообразни музикални стилове. Така се роди това име.

Българска национална телевизия: От Ъкфийлд, през Брайтън - до един от най-успешните английски реализатори. Как се случи това? Преди години сте бил и MC на d`n`b празненства.

Rag`n`Bone Man: Да, по този начин започнах - преди към 15 години започнах да се занимавам с музика. След известно време си споделих - стига ми толкоз (рапиране по партита), желая да се занимавам с нещо друго. Дадох всичко от себе си и вложих доста, с цел да стана артист и текстописец. През миналите 10 години не спирам да модернизирам това, което върша. И ето ме в този момент - в един доста добър стадий от живота ми. Мога да представям музиката си пред хиляди хора, да пея по целия свят и съм доста признателен, че това ми случва.

Българска национална телевизия: Пропуснахме да споменем и групата " Rum Committee ".

Rag`n`Bone Man: Ооо, да. Това беше страховит интервал - бях част от рап групата " Rum Committee " и обикаляхме из Англия. Имаме и взаимен албум. Вече не се виждаме толкоз, само че когато се чуем, постоянно ми споделят какъв брой се радват за мен и това е ужасно. За мен времето с тях беше временен интервал от хип-хопа към поп музиката. Това беше моето предпочитание. А когато пред теб се появи някаква опция, би трябвало да се възползват от нея.

Българска национална телевизия: Как постигнахте салдото сред тези толкоз разнообразни жанрове?

Rag`n`Bone Man: Не изпитвам нужда да намирам баланс - мога да върша и двете. Стига да желая. В наши дни имаме свободата да вършим такава музика, каквато желаеме. Няма кой да ни каже - не, не можеш да правиш по този начин. Когато си свободен, не е нужно да търсиш баланс. Просто правиш каквото си искаш.

Българска национална телевизия: Чувала съм ви да казвате, че пиенето на ром е измежду тайните на този мек глас, който имате. Това смешка ли е?

Rag`n`Bone Man: Трябва да се употребява с мярка. Не бива да се прекалява. Само едно пиво преди да се кача на сцената.

Българска национална телевизия: А по-късно?

Rag`n`Bone Man: Едно преди и едно след присъединяване.

Българска национална телевизия: Тежи ли ви славата?

Rag`n`Bone Man: Честно ли? Малко. Но в това време не съм сигурен, че има такова нещо като популярност. Успехът, най-малко в моя случай, зависи от това дали желая да бъда музикант или просто желая да бъда звезда. Ако задачата ти е да си прочут, значи към този момент не си музикант. На мен не ми пука за славата, не държа да съм известен - да, хубаво е хората да разпознават музиката ти, само че не желая да бъда забавен за пресата. Това не е животът, който желая да повеждам. Искам единствено да бъда разпознаваме посредством музиката си. Това е.

Българска национална телевизия: Предстои ви да издадете нов албум - единствено след седмица излиза " Life by misadventure ". Въпреки мрачното му име - " Живот, изпълнен с тягост ", песните в действителност са много положителни. Неочаквано положителни.

Rag`n`Bone Man: Когато записвах албума, бях в мир със себе си. Щастлив съм и това се отрази и на музиката ми. Когато започнах да пиша първите песни, бързо ми стана ясно, че това ще е албум, който ще бъде от сърцето. Всичко в него е доста същинско, доста персонално, само че не по печален метод. Може би това е най-откровеният ми албум, в който не оставям нищо прикрито. Разказвам за процеса на израстването, на това какво е да станеш огромен човек, само че и какви отговорности носи това. Особено това да си татко. Имам чувството, че това е една последователност на моя живот и съм извънредно горделив от крайния резултат. Това е най-хубавото, на което съм кадърен.

Българска национална телевизия: Записан е онлайн, нали по този начин?

Rag`n`Bone Man: Записахме го онлайн в студио в Тенеси.

Българска национална телевизия: Работили сте дружно със страхотни актьори - като Горилаз, Калвин Харис и така нататък А скоро излезе и дуетът ви с Пинк.

Rag`n`Bone Man: Песента с Пинк беше загадка, която много дълго време пазихме. Но несъмнено - както всичко друго - и тази загадка излезе нескрито. Истината е, че не планирах никакви дуети в този албум. Исках да си бъде единствено мой, само че един ден си споделих, че Пинк би звучала ужасно в тъкмо тази ария и взех решение да й я изпратя. Тя се съгласи и останалото го знаете. Ако не попиташ, няма по какъв начин да получиш нещо, а Пинк способства доста за песента и имам вяра, че тя закупи доста красиво звучене. Заради пандемията нямаше по какъв начин да се забележим онлайн, както нормално бихме създали. Но се надявам в някакъв миг да имаме опция да я изпеем дружно някъде. Това би било ужасно.

Българска национална телевизия: Отрази ли се по някакъв метод пандемията на метода, по който работите?

Rag`n`Bone Man: Пандемията по никакъв метод не засегна работата ми, тъй като албумът ми беше подготвен преди да стартира всичко това. Но бях обиден по различен метод, тъй като внезапно нямахме опция да свирим онлайн. За нас музикантите това е най-лошата страна на пандемията - да нямаш достъп до публиката си. Защото да си на сцена, да виждаш страстта на хората пред теб, да виждаш дали харесват това, което правиш, е най-хубавата част от това да си музикант. Бях привикнал с турнетата, с фестивалите и когато това ти бъде отнето, в действителност се чувстваш като че ли си изгубил нещо доста скъпо. Но си има и своята хубава страна - имах цяла година разполагаем, която прекарах със сина си и фамилията си. Това беше хубавото, което открих в тази сложна обстановка.

Българска национална телевизия: А да чакаме ли международно турне скоро?

Rag`n`Bone Man: Да! Веднага щом към този момент имаме право да пътуваме, ще потегли на турне. Ще изсвирвам на всички места.

Българска национална телевизия: Надяваме се и в България.

Rag`n`Bone Man: Ооо, да! Със сигурност ще дойда.

Българска национална телевизия: И най-после - имате своя благотворителна организация, работили сте и с хора със синдрома на Аспергер. Че сте страховит музикант - знаем. Но може би малко на брой са наясно какъв брой добър човек сте. На какво желаете да научите сина си?

Rag`n`Bone Man: Искам да го науча най-много на едно - че не е срамно да изразяваш възприятията си. Важно е да можеш да приказваш намерено за всичко и да се чувстваш спокоен да го правиш. Един мъж също би трябвало да демонстрира своята по-чувствителна страна, това не е неразрешено, не трябва да бъде. Трябва да можеш да изразяваш страстите си, не е срамно да си печален. Защото мъжете сме научени, че не би трябвало да плачем, само че истината е, че това би трябвало да спре. Трябва да научим децата си, че би трябвало да бъдат открити, прочувствени и откровени хора. Ако постигнеш това, значи си добър човек, значи към този момент знаеш какво е емпатия, какво е обич. А това е всичко, което желая за сина си.

Българска национална телевизия: Това беше доста красиво казано. Благодаря ти, Рори!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР