Британската министърка на външните работи Елизабет Тръс призова страните от

...
Британската министърка на външните работи Елизабет Тръс призова страните от
Коментари Харесай

Лондон: Путин трябва да се провали, страните от Г-7 да засилят натиска върху Москва

Британската министърка на външните работи Елизабет Тръс прикани страните от Г-7 да засилят натиска върху Москва, като спрат да употребяват съветски газ и нефт, следвайки образеца на Лондон и Вашингтон, в отговор на нашествието, подхваната от президента Владимир Путин в Украйна, съобщи Франс прес.

" Путин би трябвало да се провали ", уточни Лиз Тръс на взаимна конференция с американския си сътрудник Антъни Блинкън.По думите й това включва цялостно отделяне на съветските банки от интернационалната система SWIFT. Европейският съюз към този момент изключи седем съветски банки от тази информационна платформа, само че остави две огромни финансови институции, мощно свързани със бранша на течните изкопаеми горива, поради мощната взаимозависимост на доста европейски страни от съветския газ.

По същата причина Европейски Съюз не желае да забрани към този момент вноса на съветска сила, както направиха във вторник Съединени американски щати и Англия. " Европейският съюз внася 40 % от газа си от Русия , както и сред 20 и 30 % от петрола, до момента в който Съединени американски щати внасят 8 % съветски нефт и не купуват газ от Москва ", посочи френската министърка на екологичния преход Барбара Помпили, която беше в Ню Йорк от името на френското председателство на Европейски Съюз.  

" Не можем минем за 5 минути от 40 % към нищо ", добави тя, припомняйки проекта на 27-те до края на годината да понижат с две трети вноса на съветски газ.

В тирада, която ще произнесе през днешния ден във Вашингтон, Лиз Тръс се чака още веднъж да призове Запада да усили още повече натиска си върху Москва, съгласно извадки от изявлението й, публикувани от нейното министерство.

" Епохата на снизходителността завърши " и Западът не може в никакъв случай към този момент да разреши такава безконтролна експанзия, това значи да да действаме в този момент и да бъдем мощни, ще каже тя. В изказването си министърката ще уточни, че война та в Украйна съставлява " смяна на парадигмата ", също както след атентатите от 11 септември 2001 година в Съединени американски щати. Очаква се Тръс да призове за по-твърд метод в областта на интернационалната сигурност.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР