Британската министър-председателка Тереза Мей каза, че няма да е лесно

...
Британската министър-председателка Тереза Мей каза, че няма да е лесно
Коментари Харесай

Мей: Няма да е лесно да се постигне компромис за Брекзит с лейбъристите

Британската министър-председателка Тереза Мей сподели, че няма да е елементарно да се реализира компромис за Брекзит сред ръководещите консерватори и опозиционните лейбъристи, само че и двете партии би трябвало да работят дружно за реализиране на задачата за излизане на Англия от Европейския съюз, съобщи Ройтерс.

Европейски Съюз се съгласи да отсрочи Брекзит с шест месеца, а Мей се пробва да се контракти с лейбъристите, с цел да получи утвърждение от Народното събрание за своята договорка за излизане на Англия от общността.

" Това не е естественият метод на протичане на английската политика... Постигането на съглашение няма да е елементарно , тъй като с цел да бъде сполучливо то, ще би трябвало и двете страни да създадат взаимни отстъпки ", съобщи Мей пред Народното събрание.

" Но без значение какъв брой огромно предизвикателство може да е това от политическа позиция, надълбоко имам вяра, че при тази неповторима обстановка, при която Камарата (на общините) е в невъзможност, е дълг и на двете предни скамейки да се стремят да работят дружно за реализиране на това, за което гласоподаваха британците ", сподели тя.

Мей прикани Народното събрание да се сплоти допустимо най-скоро към компромис за Брекзит, с цел да избегне присъединяване на Англия в европейските избори през май, показва Асошиейтед прес.-->

Тя сподели, че към момента се надява да може да бъде реализирано съглашение, макар че долната камара на Народното събрание три пъти отхвърли проекта й за Брекзит.
По думите й консерваторите не престават да водят градивни договаряния с лейбъристите и може да се стигне до съглашение, което да бъде подкрепено и от двете партии.

Ако този метод се провали, тя още веднъж даде обещание поредност от гласувания в Народното събрание по стеснен брой разновидности и се съгласи да одобри резултатите.
Мей съобщи, че знае, че Англия е " мощно смутена " от това, че не е напуснала Европейски Съюз в точния момент, и прикани депутатите да " размишляват " през идната великденска почивка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР