Британската кралска прокуратура повдигна обвинение на петима български граждани в

...
Британската кралска прокуратура повдигна обвинение на петима български граждани в
Коментари Харесай

Обвинените за шпионаж във Великобритания българи станаха петима

Британската кралска прокуратура повдигна обвиняване на петима български жители в шпионаж в интерес на Русия. 

Трима мъже и две дами ще бъдат упрекнати в " скрит план за събиране на информация, предопределена да бъде директно или индиректно потребна на врага за да се навреди на сигурността и ползите на английската страна ", оповестява Нова тв.

Петимата български жители са арестувани в Обединеното кралство през февруари, напомня пресслужбата на Кралската държавна прокуратура по наказателни въпроси.

" 45-годишният Орлин Русев, 41-годишният Бисер Джамбазов, 31-годишната Катрин Иванова, 31-годишният Иван Стоянов и 29-годишната Ваня Габерова са упрекнати в скрит план за събиране на информация, която би била директно или индиректно потребна за неприятелска страна в интервала сред 30 август 2020 година и 8 февруари 2023 година, за да се навреди на сигурността и ползите на английската страна ", се споделя в изказването.

Прокуратурата прецизира, че преди този момент Русев, Джамбазов и Иванова са били упрекнати единствено в подправяне на публични документи, в това число паспорти и други документи за идентичност.

Така на процедура упрекнатите от трима стават петима.

⚖️ The CPS has authorised charges against five people suspected of spying for Russia.

Orlin Roussev, 45, Bizer Dzhambazov, 41, Katrin Ivanova, 31, Ivan Stoyanov, 31, and Vanya Gaberova, 29, will appear in court on 26th September.
— Crown Prosecution Service (@CPSUK)

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР