Британската Кралска поща отбелязва юбилейния рожден ден на капитан Том

...
Британската Кралска поща отбелязва юбилейния рожден ден на капитан Том
Коментари Харесай

Кралската поща отбелязва юбилея на капитан Том Муур със специална марка

Британската Кралска поща отбелязва юбилейния рожден ден на капитан Том Муур със специфична марка. 99-годишният деец от войната, който събра 29 млн. паунда за Националната здравна работа, водеща борба с ковид, навършва 100 години в петък (30 април).

До 1 май на писмата ще бъде изписано: " Честит 100-ен рожден ден, капитан Томас Муур - воин на Националната здравна работа. 30 април 2020 година " От Кралската поща оповестиха, че за тях е голяма чест да пуснат в послание такава марка.
Ветеранът Том: Ще продължа да ходя и след рождения си ден 99-годишният капитан събра повече от 12 млн. паунда в поддръжка на медиците, които се борят с ковид

Капитан Том Муур - деец от Втората международна война, удължи предизвикването си от 100 на 200 обиколки, откакто реализира първичната си цел 14 дни по-рано от предстоящото. Идеята на Муур бе посредством обиколки на градината си да събере 1000 паунда за щедрост, само че Том покори сърцата на милиони.

" Постигнатото от капитан Том Муур е феноменално и това демонстрира какъв брой обичан е той. Кралската поща работи, с цел да поддържа връзките сред хората в тези сложни времена, тъй че за нас е чест да отбележим 100-ия му рожден ден със специфична марка ", разяснява пред Би Би Си - Дейвид Голд - шеф по публичните въпроси на Кралската поща.
" Ливърпул ": Капитан Муур, думата " легенда " е прекомерно слаба за теб! (ВИДЕО) 99-годишният деец от войната Том Муур събра 28 млн. паунда за Националната здравна работа
Томас Муур е роден в Западен Йоркшир през 1920 година Майка му е учителка, а татко му - търговец. През 1940 година той се причислява към армията и след няколко задачи се издига до сан капитан.

През 1968 година Том се дами за Памела. Двамата имат две дъщери - Луси и Хана.

Преди 20 години Памела се разболяла. Том се захванал с грижите към нея. Всеки ден той седял до леглото ѝ и я хранел. И по този начин до 2006 година, когато Памела си отива от този свят.

Сега той живее дружно с щерка си Хана и фамилията ѝ - брачна половинка ѝ и трите им деца. Том обаче съблюдава непоколебим режим и самичък се грижи за себе си. Става всяка заран в 6:30 ч., подготвя всичките си ястия самичък, а вечер понякога си разрешава чаша вино. Обича да чете вестник, да гледа телевизия и не пропуща да поспи следобяд.

" Хората се оправят добре със обстановката. Някои от тях се опасяват, че ще се разболеят, само че е значимо да погледнем оптимистично и да си помислим по какъв начин ще отмине. Аз най-малко нямам време за боледуване ", безапелационен е Том.

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР