Британската кралица Елизабет Втора ще бъде погребана в понеделник в

...
Британската кралица Елизабет Втора ще бъде погребана в понеделник в
Коментари Харесай

Завинаги заедно: Кралица Елизабет ще бъде погребана в замъка Уиндзор до принц Филип

Британската кралица Елизабет Втора ще бъде заровена в понеделник в 18:30 ч. по Гринуич (21:30 ч. българско време) в замъка Уиндзор, съобщи Франс прес, като се базира на Бъкингамския замък.

Церемонията ще се състои в стеснен кръг в параклиса " Сейнт Джордж " в имението в западните околности на Лондон след края на държавното заравяне сутринта на същия ден.

Утре вечерта, също в 18:30 ч. по Гринуич, четирите деца на Елизабет Втора, измежду които и новият крал Чарлз Трети, ще се съберат на бдение пред ковчега на своята майка, която умря преди седмица на 96 години в замъка си Балморал в Шотландия.



Бъкингамският замък разгласи, че в цяла Англия ще бъдат непокътнати две минути безмълвие след края на държавното заравяне в Уестминстърското абатство. На него се чака да участват към две хиляди души, измежду които доста държавни ръководители и други високопоставени персони, съобщи Асошиейтед прес.

След края на държавното заравяне ковчегът ще потегли през историческия център на Лондон с колесница, теглена от коне. Катафалка ще изпрати кралица Елизабет Втора в последния ѝ път до замъка Уиндзор, където тя ще бъде заровена до брачна половинка си принц Филип, който умря предходната година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР