Британската кралица Елизабет Втора отбеляза в събота 69-ата годишнина от

...
Британската кралица Елизабет Втора отбеляза в събота 69-ата годишнина от
Коментари Харесай

Кралица Елизабет отбеляза 69 години на британския престол

Британската кралица Елизабет Втора означи в събота 69-ата годишнина от възкачването си на трона, съобщи ТАСС, базирайки се на в. "Дейли телеграф ".

Обикновено Нейно Величество прекарва този ден в резиденцията си в Сандрингам, Норфолк, в източната част на Англия, където на 6 февруари 1952 година умира татко й, крал Джордж Шести.

Тази година обаче, за първи от 1990 година, в проектите на кралицата се постановат промени поради коронавирусната пандемия, предава Българска телеграфна агенция.

Почти цялата предходна година, след оповестяването на първата карантина през март, кралица Елизабет Втора и брачният партньор й принц Филип прекараха в замъка Уиндзор покрай Лондон. 94-годишната кралица и 99-годишният херцогът на Единбург не престават пребиваването си в Уиндзор и до момента, заобиколени от стеснен брой чиновници.

По традиция на този ден не се чакат никакви тържества. Обикновено на 6 февруари кралица Елизабет Втора посещава викария на Сандрингам, с цел да се помоли за паметта на татко си. Според Джо Литър, основен редактор на списание за живота на кралското семейство, Нейно Величество ще направи същото в Уиндзор.

"Сигурен съм, че ще бъде нещо доста непретенциозно ", споделя той, и напомня, че английските монарси избират да честват кръглите дати от своето властване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР